Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Wat is # nanowrimo?

door | 24 september 2019 | Boeken | 0 Reacties

Voorbereiden op # nanowrimo

Toen ik gisterenmiddag mijn nieuwe cursus lanceerde, kreeg ik de vraag: Wat is # nanowrimo? Tijd voor een beetje uitleg. Het acroniem, een groep letters die een afkorting is en die wordt uitgesproken als een woord, staat voor National Novel Writing Month. En die maand is de maand november.

Al een aantal jaar, sinds ik weet van het bestaan, neem ik mij voor om mee te doen aan dit jaarlijks terugkerende fenomeen. En iedere keer haak ik af of begin ik er niet eens aan. Maar daarover straks meer.

Wat is # nanowrimo?

Ieder jaar in november wordt dit grootse evenement gehouden. De bedoeling is dat de deelnemers van dit evenement aan het einde van de maand 50.000 (vijftigduizend) woorden hebben geschreven. Dat lijkt veel, maar als je het goed bekijkt, zijn het maar 1667 woorden per dag, dertig dagen lang. En 50.000 woorden is ongeveer een boek. Als je het dus volhoudt, dan heb je aan het einde van de maand de eerste versie van je boek geschreven. Er is maar één regel voor het meedoen: voor 1 november mag je alle voorbereiding voor je boek doen, maar je mag nog niet schrijven aan je boek.
Alles hangt dus af van goede voorbereiding. De reden dat ik zelf afhaakte, was gebrek aan voorbereiding. Daarom wil ik het nu anders aanpakken en het leek me leuk om dit in een groep te doen, waarmee we elkaar motiveren en inspireren om een verhaal te schrijven. Nee, niet één enkel verhaal, maar meerdere verhalen, ieder zijn eigen verhaal!

Voorbereiding is de sleutel tot succes

Ik begeleid jullie en daarmee mijzelf bij het voorbereiden en structureren van het boek dat je wil schrijven. Dat doen we met leuke opdrachten, verhaalideeën voor als je geen idee hebt waarover je wil schrijven en handige werkbladen waarmee je je verhaal kunt structureren. We beginnen op 1 oktober, zodat we op 1 november klaar zijn om te gaan schrijven aan je boek. In november laat ik je natuurlijk niet aan je lot over. We blijven elkaar oppeppen, inspireren en motiveren om die 1667 woorden per dag te halen.
Wil je meer weten? Kijk dan hier en schrijf je in! Het is natuurlijk “awesome” als jij je eerste versie van je manuscript in handen hebt op 30 november!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest