Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 13: Vrijheid

door | 27 maart 2014 | Overige, WOT | 0 Reacties

ontsnapping, vogelvrij, vrijheid
ontsnapping, vogelvrij, vrijheid

Als een meeuw zo vrij

Vrijheid ~ 1) Autonomie 2) Liberteit 3) Licentia 4) Ongebondenheid 5) Ongedwongenheid 6) Onafhankelijkheid 7) Privilege 8) Schip 9) Speelruimte 10) Toestand van vrij te zijn 11) Vaartuig

Hoe blij ik ben met vrijheid, is de vraag die Irene stelt bij het WOT-woord van deze keer. Natuurlijk ben ik daar ontzettend blij mee. Ik heb mij echter jarenlang niet vrij gevoeld, maar ik begin mijn vrijheid te pakken.
Dat ik mij niet vrij voelde, heeft te maken met mijn jeugd als gepest kind. Ik kon niet zeggen wat ik wilde, kon niet zeggen wat ik dacht, kon niet doen wat ik wilde of zelfs gáán waar ik wilde. Anders werd ik uitgescholden, belachelijk gemaakt, uitgelachen of in elkaar geslagen. Ik stak mijn hoofd niet boven het maaiveld uit. Deed ik dat wel, dan werd het afgehakt. Het is vreselijk als je als kind niet de vrijheid voelt om je te ontwikkelen zoals je wil.
Daarom bewonder ik mensen die wel de vrijheid hebben om hun dromen achterna te jagen. Mensen die reizen, hun creativiteit gebruiken en er hun werk van maken, mensen die het avontuur opzoeken dat ik nooit kon doen vanwege alle bedreigingen en dergelijke aan mijn adres. Ik mocht pas uit op mijn achttiende, omdat mijn ouders bang waren dat mij anders iets zou overkomen. Toen zag ik het niet zo somber in, ze hadden wel gelijk.

Ik pak mijn vrijheid steeds meer

Daarom ben ik lekker volwassen kleurplaten aan het kleuren, haak ik amigurumi in elkaar en My Boshi mutsen en probeer ik zelfs tekeningen te maken. Ik schrijf alles van mij af wat er van mij af te schrijven valt en ik maak foto’s en netwerk en praat met mensen. Ik voel steeds meer de vrijheid om tot mijn eigen heldere kleurrijke kern te komen. Ik neem de vrijheid om mijzelf te ontplooien en mij los te worstelen van wat men van mij verwacht en te doen wat ik wil. Een soort verlate puberteit. Maar eindelijk, eindelijk, voel ik me een klein beetje vrijer om mijzelf te zijn.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest