Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

De hartknuffel – een bijzondere vorm van knuffelen

door | 29 maart 2014 | Overige, Persoonlijk | 0 Reacties


Vandaag was ik bij een seminar in Amsterdam. Dat seminar ging over hoe je 365 dagen succesvol kan zijn. Daar heb ik ook een boekje van liggen: 365 dagen succesvol, Jouw beste jaar ooit start nu. Het is een boek waar je in kunt schrijven (de horror!), waarmee je jezelf kunt helpen op het pad naar succes te komen. Het seminar ging daar vandaag ook over. Het boekje is geschreven door David de Kock en Arjan Vergeer. Zij gaven ook het seminar vanmiddag. Een van de onderwerpen die ze bespraken is knuffelen, meer in het bijzonder de hartknuffel. (Ze bespraken nog veel meer, maar daar ga ik komende week nog wat over schrijven.)
Er zijn volgens Vergeer en De Kock twee verschillende knuffels: de gewone knuffel en de hartknuffel. de gewone knuffel is maar een gewone knuffel. Leuk, maar niet inspirerend en energiegevend.

Maar de hartknuffel… woehoe!

De hartknuffel geef je over links. Dat wil zeggen dat je echt met je hart knuffelt. Je legt je eigen hart tegen het hart van de ander en dat is een heel andere vorm van knuffelen. Dit is een oprechte, warme, energiegevende echte knuffel waar een hoop chemische stofjes van loskomen, zoals endorfine enzo. En daar word je gelukkig van.
En toen kwam er ook een opdracht: knuffel tenminste zes personen in deze ruimte.
Slik…. dat is behoorlijk buiten mijn comfortzone! Maar ik ben er nu eenmaal, dus zet maar even door. Uiteindelijk heb ik dus met zes verschillende, mij onbekende, mannen en vrouwen een hartknuffel uitgewisseld. Way out of my comfortzone. Ik leef nog en het voelde eigenlijk stiekem best wel goed.
Nooit gedacht dat er zoveel positiviteit en energie uit een knuffel kon komen. Misschien moet ik gewoon wat vaker mensen knuffelen. Dames en heren, gratis hartknuffels zijn hier af te halen!
 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest