Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOTdeel 35: Tranen

door | 29 augustus 2014 | Overige, WOT | 1 reactie

tranen, dauw

Tranen ~ 1) Huilen 2) Lichaamswerking 3) Oogvocht afgeven 4) Oogvocht afscheiden 5) Oogvocht 6) Uiting van smart 7) Uiting van verdriet 8) Uiting van droefheid 9) Vlies 10) Vloeien 11) Waterlanders

tranen, dauwTranen: het blijft een raar verschijnsel. Vocht dat op de meest ongelukkige momenten uit je ogen lekt, of je het nu wil of niet. Het grappige is dat je niet alleen van verdriet kunt huilen, maar ook van vreugde. Wel vreemd dat die omschrijving hierboven niet genoemd is. Overigens heb ik ook wel eens gehuild van woede en frustratie, omdat dingen niet lukten. Ook die omschrijving van tranen staat er niet bij. Net als angst.
Misschien dat de meeste mensen toch alleen maar huilen van verdriet? Ik denk persoonlijk dat dit niet het geval is. Ik herinner me een keer dat ik heb staan janken van geluk toen mijn vriendinnetje onverwacht terug was uit Aruba. Daar heb ik al eens eerder over geblogd, dus dat zal ik niet herhalen – alleen linken.

Vaak vinden mensen tranen iets om zich voor te schamen.

Ik schaam me niet meer voor mijn tranen, omdat ik weet dat het iets is dat juist kan laten zien hoe sterk je bent. Als je in de golf van je verdriet meegaat, echt durft te voelen wat je verdriet of pijn is, dan zijn tranen daar wat mij betreft een logisch gevolg van. Hier schreef ik bijvoorbeeld over wat er gebeurde toen ik een keer niet mijn gevoel wegduwde door toe te geven aan een eetbui. Dat was echt heftig.
En nu ik zo terugkijk op al die verdrietige blogs, wordt het volgens mij toch tijd voor een vreugdevol blog met tranen. Want er waren tranen toen ik slaagde voor mijn zwarte band karate. Er waren tranen toen ik mijn diploma haalde voor mijn studie Nederlands en er waren stiekem ook wel wat tranen toen ik mijn diploma voor mijn lesbevoegdheid eerste graad haalde. Mooie momenten die ik met tranen van vreugde mag omlijsten.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!
photo credit: -Reji via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. carel

    mijn tranen van vandaag, ze kwamen van de uien, morgen blog over een heerlijke maaltijd

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest