Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT 38: Slim

door | 19 september 2013 | Overige, WOT | 1 reactie

slim

Slim ~ diplomatiek, gaar, gis, goochem, knaphandig, listig, piechem, uitgekookt, uitgerekend, bedachtzaam, bijdehand, clever, geslepen, gewiekst, handig, kien, leep, link, listig, loos, pienter, plat, rap, scherpzinnig, sluw, straf, uitgeslapen, verstandig

Wie vind ik slim? Jeetje, gooi er gelijk maar een pittige vraag in, Irene!
Toen ik voor de klas stond, vonden sommige leerlingen het nodig om elkaar voor dom uit te schelden als er een verkeerd antwoord gegeven werd. Ik vond dat niet dom. Als je geen fouten maakt, dan kun je ook niet leren is mijn standpunt. Dan hoef je niet eens naar school te komen.
Ik vind iedere leerling die zijn best doet om het voor hem of haar hoogst mogelijke niveau te bereiken, slim. Dus als het hoogst bereikbare niveau voor een bepaalde leerling mavo is, en hij of zij bereikt dat ook, dan vind ik dat kind slim. Een leerling die er met de pet naar gooit en op zijn sloffen de havo haalt, dat vind ik dom. En dan zeg ik dit natuurlijk even heel overdreven, maar ik ga het niet terugnemen. Ik vind dit gewoon zonde van de capaciteiten van zo’n kind.

Ja, ik doe havo want voor opleiding x heb ik havo nodig en geen vwo, dus waarom zou ik vwo doen?

Overigens vind ik ook dat er geen domme vragen zijn, alleen domme antwoorden. En om er nog een ander cliché in te gooien: de domste vraag is de vraag die niet gesteld wordt.
Slim of dom… Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar ik vind dat iemand die ergens met de pet naar gooit, zijn of haar best niet doet, niet slim bezig is.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Sonja Broekhuizen (@joytimefactor)

    Kan me niet voorstellen dat kinderen er ‘zomaar’ met hun pet naar gooien op school…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest