Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT 39: Naïef

door | 26 september 2013 | Overige, WOT | 2 reacties

Naïef ~ eenvoudig, natuurlijk, ongekunsteld kinderlijk, onbezorgd, onervaren, onnozel, onschuldig

Daar zit ik dan, te staren naar een blanco scherm. Ik zit me te bedenken hoe het was om naïef te zijn, dat je als kind nog lekker kon buiten spelen, stoepranden of zo. Moeilijk te beschrijven.

Oefening in naïef zijn

Doe je ogen eens dicht. Adem diep in en uit. Concentreer je op je ademhaling en laat jezelf teruggaan naar je kindertijd. Nog verder terug, tot voor je naar school ging. Tot je een jaar of drie bent. In de buurt van je huis ben je aan het spelen met een buurjongetje of -meisje en jullie spelen wat er in je opkomt. Eigenlijk ken je elkaar niet, maar het spelen gaat natuurlijk. Alsof je direct de beste vriendjes of vriendinnetjes bent. Je vergeet de wereld om je heen tot jullie moeders jullie roepen voor het eten.
bron
Concentreer je weer op je ademhaling. Kom rustig terug, neem je tijd en open voorzichtig weer je ogen.

Weet je nog hoe het voelde?

Geen zorg op de wereld, alles wat telde was je speeltje en het buurkindje waar je je speeltje mee deelde. Heerlijk toch? Je wist nog niet van schoolgaan of de crisis van begin jaren tachtig in mijn geval. Je wist nog niets van wiskunde of taal of tekenen. Heelrijk (ja typfout, maar expres) in je eigen fantasiewereld spelen met je poppen die de mooiste avonturen beleefden. Je wist nog niet van normen, waarden, oorlogen, werken, verraad, geld verdienen en geldproblemen. De hele wereld was beperkt tot je ouders, broers en zussen en de kindjes waar je mee speelde in de straat. Een veilige wereld waarin je spontaan, onbezonnen en naïef mocht zijn. Omdat dat zo schattig was.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Anna

    Jeetje, naïef zijn of nog mogen zijn, dat is lang geleden 🙂

    Antwoord
  2. Irene

    Ja, die tijd staat me nog goed voor de geest. Heerlijk was dat toen. Die kinderlijke naïviteit was tenminste acceptabel.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest