WhatsApp
Telefoon

#WOT 44: Ideaalbeeld

door | 31 oktober 2013 | Overige, WOT | 4 reacties

Ideaalbeeld ~ 1) Droombeeld 2) Droom 3) Opvatting omtrent iets als volmaakt 4) Wensdroom

“Is jouw ideaalbeeld ook zo gewijzigd?” vraagt Irene in haar wekelijkse aankondiging van het WOT-woord. Daar kan ik volmondig ja op antwoorden.


Op dit moment ben ik best tevreden met mijn leven, zoals het nu gaat, dankzij allerlei hulp die ik van deze of gene mag ontvangen. Ik heb lieve vrienden en vriendinnen, fijne familie en ik heb mijn blog waar veel lieve en fijne mensen reageren. Mijn gezondheid is vandaag wat minder. Ik ben nog steeds vermoeid van de bijeenkomst van dinsdagavond en voel me flink gammel, maar ik mag niet klagen. Mijn gezondheid wordt steeds beter, net als mijn geestelijke gesteldheid.

Dit is niet het ideaalbeeld dat ik voor ogen had 25 jaar geleden

Toen was ik 11 jaar oud en had ik nog de illusie dat de wereld goed was en dat alles vanzelf op zijn pootjes terecht kwam. Ik verwachtte dat dat voor mij ook zo zou zijn. Ik zou namelijk zo rond mijn 25e levensjaar al getrouwd zijn en de zorg over drie of vier lieve kindjes hebben. En of dat dan jongetjes of meisjes waren, dat maakte me niet zoveel uit. Als ze maar gezond waren. Ik had een leuk leven met een lieve man en schoonfamilie.
Mijn ideaalbeeld ziet er nu toch wat anders uit. Voorlopig kan ik door de bypass geen kinderen krijgen. Dat komt omdat mijn lichaam moet wennen aan de nieuwe stand van zaken. Er komen ook een hoop afvalstoffen vrij. Ik zal dus nog een jaar of anderhalf moeten wachten met zwanger worden. Sowieso mis ik een sleutelingrediënt lieve vriend waarmee ik het huisje boompje beestje ideaal kan opbouwen. Ik heb echter geen haast. Al kan ik dat voetbalelftal niet meer baren, dat hoort niet meer bij mijn ideaalbeeld.
Op dit moment ben ik al tevreden met een beetje financiële zekerheid en een goede gezondheid: de steunpilaren van de mensheid. En die financiële zekerheid krijg ik vast op 10 november: als ik de staatsloterij win.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Anna

  Als je de staatsloterij wint… Nou, geld maakt niet gelukkig zeggen meestal diegenen die het in overvloed hebben. Ik wil het gerust wel es proberen met wat meer, dus laat ik alvast voor je duimen 🙂

  Antwoord
 2. carel

  ik zou ideaalbeeld willen vertalen naar tevreden zijn met jezelf en je situatie

  Antwoord
  • Martha

   En dat is zo ongeveer het moeilijkste wat er is.

   Antwoord
 3. Irene

  Ben ‘t met je eens dat een ideaalbeeld wel moet veranderen met de jaren. Tevredenheid met je huidige situatie is even de sleutel die het moet doen inderdaad. Ben ik ‘t weer met Carel eens. 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest