Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Voorlezen en een geleerde les

door | 01 november 2013 | Overige, Persoonlijk | 2 reacties

voorlezen, Harry Potter

voorlezen, Harry PotterBeide onderwerpen zijn te kort voor een heel blog. Vandaar dat ik ze even samenvoeg. Eerst maar even over het voorlezen.

Voorlezen

Waarom heb ik het nu over voorlezen? Vaak als ik in het oosten ben, dan help ik mijn nichtjes naar bed brengen en dan willen ze dat ik een verhaaltje voorlees. Dat is echt superleuk, dat voorlezen voor die meisjes.
Ook merk ik dat ik het heerlijk vind om auto te rijden en ondertussen voorgelezen te worden door iemand, eigenlijk: vanaf cd. Ik geniet er echt van. Heerlijk! Sinds kort heb ik Harry Potter op cd in de auto, een luisterboek. Jim Dale leest het voor en hij doet dat goed. Zo goed zelfs, dat hij volgens Wikipedia twee Grammy Awards heeft gewonnen voor het voorlezen van de boeken en nog veel meer prijzen heeft gekregen.

En dan mijn geleerde les

Afgelopen dinsdag was ik bij vrienden om daar mee te helpen aan hun website. ‘s Avonds was ik nog op een bijeenkomst over de elevator pitch met erna een borrel. Ik was uiteindelijk pas om twaalf uur thuis. En ik was moe. Heel erg moe. Het was te veel geweest.
De volgende dag werd ik pas om twaalf uur wakker. Ik had dus al de hele ochtend gemist en door mijn gastric bypass kan ik niet makkelijk de gemiste maaltijden inhalen. De hele woensdag lag ik op apegapen op mijn Ikea-bankje. Geen puf om iets te doen en heel vroeg weer naar bed. Ook op donderdag was ik nog flink gammel van de vermoeidheid.
En wat heb je nu geleerd spelende vrouw? Dat ik in elk geval mijn activiteiten weer rustig moet gaan opbouwen. Niet ineens teveel willen en te lang. Korte activiteiten en maar een paar per dag, gezien het simpele feit dat ik niet genoeg energie heb om al een hele dag aan de slag te zijn.
Les geleerd.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Marc

  Oh ja, Jim Dale is helemaal super in zijn voorlezen maar ik weet niet of hij beter is dan Stephen Fry (heb ik ook).
  In London heeft http://www.walks.com nog steeds een Harry Potter tour lopen (pun intended) by the way. Ik heb die nooit gedaan maar hij schijnt goed te zijn.
  Grappig dat we hetzelfde luisteren, ik zal de CD’s ook maar weer eens te voorschijn halen voor mijn vakantie 🙂

  Antwoord
  • Martha

   Ik heb die van Stephen Fry niet, eerst deze maar eens luisteren. 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest