Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT 45: scherp

door | 07 november 2013 | Overige, WOT | 1 reactie

scherp, fotocamera, dmc-fz45, lumix

Scherp ~ 1) op scherp staan (klaar om te gaan doen wat er moet gebeuren) Synoniem: alert zijn 2) met scherp schieten (met echte kogels schieten) Synoniem: 3) op het scherp van de snede

Voor het eerst dit jaar heb ik geen idee wat ik met het #WOT-woord moet. Het lijkt zo’n makkelijk woord, maar als je er dan iets over moet schrijven is het ineens lastig.

scherp, fotocamera, dmc-fz45, lumix

mijn fotocamera


Ik wilde dat ik iets heel scherpzinnigs kon schrijven over dit woord. Of dat ik op het scherp van de snede kon debatteren met mensen uit mijn omgeving. Of misschien een keer scherp van de tongriem gesneden kon zijn. Of handmatig mijn fotocamera scherp kan stellen. Maar ik kan dat niet. Ik kan alleen maar een beetje schermen met spreekwoorden waarin het woord voorkomt.
Dus daar gaat ie:

Honger is een scherp zwaard
Zijn tong is zo scherp als een sabel
Magere vliegen bijten scherp

Ik laat dit woord dus maar even voor wat het is. Scherp genoeg geweest.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest