Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 10: afspraak

door | 10 maart 2016 | Overige, WOT | 5 reacties

Houd jij je afspraak altijd?


Afspraak ~ 1) Afspraakje 2) Akkoord 3) Agreement 4) Bedinging 5) Convenu 6) Contract 7) Convenant 8) Liaison 9) Mondelinge regeling 10) Overeenkomst 11) Pact 12) Regeling 13) Rendez-vous 14) Schikking 15) Stipulatie 16) Toewijzing 17) Verbintenis 18) Verdrag


Ik vraag me af: moet je afspraken altijd nakomen? Als je een afspraak maakt, dan is het niet netjes om je er niet aan te houden. Soms zijn er echter momenten waarop je niet anders kan waarop je een akkoord moet verbreken.

Afspraak is afspraak

Het is wel redelijk Nederlands: je houdt je aan je afspraken en als je je er niet aan houdt, dan word je dat bijzonder kwalijk genomen, tenminste, zo ervaar ik dat.
Ik merk gewoon dat ik moeite heb om nee te zeggen tegen iets waar ik eerst ja tegen zei. Het is het aloude adagium belofte maakt schuld dat mij hier parten speelt. Je hebt iets beloofd, dus je moet het ook doen.
Of niet? Is er een moment waarop jij zegt: “Nu verbreek ik deze verbintenis.” Dat je niet meer mee doet aan een verbond. Hoe pak je dat aan? Welke zwaarwegende redenen kun jij aanvoeren om een eerdere afspraak te verbreken?
Maar misschien heb jij wel een heel ander idee bij het woord van deze week. Denk je misschien aan je eerste afspraakje? Dan lees ik dat natuurlijk ook graag!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #WOT deel 10: afspraak https://t.co/4Ax4huA1cf
  2. #WOT deel 10: afspraak - MightyMusings - […] De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu…
  3. #WOT deel 10: afspraak - Mighty Musings - […] De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest