WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 14: Boos

door | 03 april 2014 | Overige, WOT | 1 reactie

boos, uitbarsting

Boos ~ 1) Argeloos 2) Arg 3) Aangebrand 4) Aangeslagen 5) Bar 6) Bits 7) Boosaardig 8) Bars 9) Ballorig 10) Bal 11) Chagrijnig 12) Dol 13) Dul 14) Duivels 15) Erg 16) Furieus 17) Gebelgd 18) Gebeten 19) Geëchauffeerd 20) Gevaarlijk 21) Gif 22) Giftig 23) Geraakt 24) Geprikkeld 25) Gepikeerd 26) Gram 27) Gramstorig 28) Grimmig 29) Hachelijk 30) Hels

Ik ben niet snel boos, maar als ik boos ben, dan kun je maar beter een goede schuilplaats zoeken. Als je me namelijk boos krijgt, dan ontplof ik. Type vulkaanuitbarsting. Ik weet dat dit komt omdat ik heel veel oppot. Maar als het potje overloopt, dan is het net als onderstaande vulkaan.

boos, uitbarsting

Uitbarsting Mount Redoubt, Alaska 21 april 1990

Als ik boos ben, heb ik moeite om mijn zegje te doen

Ik kan dat dan niet. Het is voor mij eigenlijk onmogelijk: ik sta te trillen en mijn stem breekt, tranen staan in mijn ogen van boosheid.
Ik kan me herinneren dat ik ooit in de karateles met iemand aan het sparren was, jaren geleden. Deze jongeman vond dat hij goed kon sparren en in onze dojo was hij ook een van de betere, maar bij wedstrijden zag hij toch vaker de mat van dichtbij dan dat hij punten scoorde. Tijdens deze oefenpartij in de les is het gewoonte om even een “boks” te geven om te laten zien dat we het goed bedoelen met elkaar. Maar in plaats van een boks kreeg ik een stoot op mijn neus. Er zaten handschoentjes tussen zijn vuist en mijn neus, maar toch deed het pijn. Niet heel veel pijn, maar ik had wel tranen in mijn ogen. Van boosheid. Ik vond het zo oneerlijk dat hij dit deed, dat ik moest huilen van boosheid. Ik vond dat je niet zo kon omgaan met je trainingsmaatje. Het was gemeen en oneerlijk en ik was zo boos, dat ik er niets van kon zeggen. Zo boos als bovenstaande foto.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Irene

    Hee dat is idd laag en gemeen… Gewoon een keertje laten struikelen en dan de andere kant opkijken. 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest