Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Je persoonlijke A-team

door | 05 april 2014 | Overige, Persoonlijk | 0 Reacties

A-Team

A-TeamGrappig hoe je kunt kijken naar mensen. In het seminar 365 dagen succesvol dat ik vorige week zaterdag volgde, kwam ook de theorie over A-spelers voorbij, het zogenaamde A-team. Ja, die met Hannibal, BA Baracus, Murdock en jeugdcrush Face (♥). Maar dan je eigen A-team. Volgens de mannen van 365 dagen, Arjan Vergeer en David de Kock, kun je je eigen A-team samenstellen.
A-spelers zijn mensen die je zowel energie geven als je creativiteit en plannen ondersteunen. Deze mensen zijn superhandig om in de buurt te hebben als je bijvoorbeeld een nieuwe stap wil maken in je carrière of je privéleven. Het is dus interessant om te bekijken wie de A-spelers om je heen zijn.

Jouw persoonlijke A-team!

Er zijn ook B-, C- en D-spelers.
Voor de D-spelers moet je oppassen: dit zijn mensen die jouw energie opzuigen en er niets voor teruggeven. Ook zijn zij geen steun bij het maken van plannen of het ondersteunen van creativiteit. Deze mensen zijn vaak negatief aanwezig. Je kunt ze herkennen aan opmerkingen als: “Daar zit veel risico in.” En “Zou je dat nou wel doen?”
De C-spelers zijn mensen die jij bewondert. Je ziet ze als een voorbeeld, maar als je ze gaat volgen en kopiëren, dan raak je zelf je energie kwijt en kun je, erger nog, jezelf kwijtraken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wel handig om ze te blijven bewonderen, maar from a distance en oplettend dat je bij jezelf blijft.
De B-spelers zijn de mensen waarmee je het gezellig hebt. Je gaat er op de koffie (of thee) en je hebt een genoeglijk middagje met het uitwisselen van de laatste roddels over je vriendinnen en vrienden, maar ze helpen je niet in je creativiteit en plannen voor jouw succes.
Wat ik later in deze week leerde, was dat de hokjes van de A-, B-. C- en D-spelers niet vast zitten in hun hokjes. Ze kunnen veranderen al naar gelang het onderwerp van gesprek. Zo kan het dat je voor carrièreadvies misschien beter af bent bij vriendin X, maar voor relatieadvies beter naar vriendin Y kunt gaan.
Mooi hè, dat het niet vast staat wie je A-team is. En dat die ene lieve vriendin in het ene geval eigenlijk een D-speler is, maar in het andere geval tot je A-team behoort. Zo hoef je dus niemand uit je vriendenkring te dumpen: je moet alleen maar weten waar je zijn moet!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest