Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 14: vliegen

door | 06 april 2017 | WOT | 5 reacties

Kolibries vliegen heel snel

Vliegen ~ 1) Fladderen 2) Hard rijden 3) Hardlopen 4) Ijlen 5) Jachten 6) Jagen 7) Jakkeren 8) Luchtvaart 9) Luchtverkeer 10) Manier van reizen 11) Opschieten 12) Reppen 13) Scheren 14) Schieten 15) Sjezen 16) Snellen 17) Spoeden 18) Sport 19) Stuiven 20) Suizen 21) Tak van sport 22) Vogeleigenschap 23) Voorbijsnellen 24) Wijze van reizen 25) Zeer snel lopenLaatst droomde ik dat ik kon vliegen. Alleen was het geen droom: het gebeurde echt! En ondanks dat ik geen vleugels heb om door de lucht te fladderen, denk ik dat ik toch zo’n drie meter overbrugde. Ik had wel een beetje hulp.
Soms gebruiken we bij karate schopkussens om te leren raken op een veilige manier. Zo’n kussen wordt vastgehouden bij toerbeurt. Het was mijn beurt om het vast te houden. Een van de aanwezige mannen vroeg nog of ik het zeker wist. Dat had een voorbode moeten zijn, maar ik dacht dat het wel mee zou vallen.

Martha kan echt vliegen!

De eerste paar achterwaartse trappen hield ik nog, maar toen een van de mannen zijn achterwaartse trap inzette, was ik gezien. De trap kwam op het kussen en Martha vloog! En vloog, en vloog, en vloog, bijna tegen de muur van de gymzaal. Toen ik landde, kon ik het niet meer houden. Ik kreeg de slappe lach. De man kwam naar me toe, gaf me een hand en hielp me overeind. “Gaat het?” vroeg hij. “Ja hoor, ik lach nog, dus het gaat goed,” antwoordde ik tussen het lachen door. Een van de andere mannen bouwde daarna een muur van schopkussens achter me voor het geval ik weer zou gaan vliegen, maar dat gebeurde niet meer.
Die nacht verwerkte ik de gebeurtenissen van die dag, inclusief het vliegen. En als je droomt dat je kunt vliegen, dan heb je alles onder controle, schijnt het.
In september ga ik echt vliegen. Naar het WK karate in Curaçao! Het ticket is betaald, ik slaap alleen nog op het strand, maar dat komt wel goed.
Waar denk jij aan bij het woord vliegen? Zou je net als Daedalos willen kunnen vliegen? Of sta je liever met twee benen veilig op de grond? Ik ben benieuwd naar jouw vliegdromen!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest