Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 15: Bijzaken

door | 11 april 2013 | Overige, WOT | 5 reacties

Bijzaken ~ De hoofdzaken van de bijzaken kunnen onderscheiden.

Relax en geniet
Op school is daar een hele paragraaf aan gewijd (geweid? nee gewijd, hihi soms moet ik ook even nadenken). Hoofdzaken en bijzaken onderscheiden. Heel belangrijk, anders verlies je je in de details van een tekst tijdens een proefwerk of examen.
In een leven zijn juist de hoofdzaken interessanter dan de bijzaken: wie doet het met wie, waarom en wanneer en vooral hoe. Daarom zijn die roddelbladen zo immens populair. Nu hoef ik echt niet te weten of mijn vriendinnen lepeltje-lepeltje liggen met hun vriendje/man of welk standje favoriet is. Nee, ik ben geïnteresseerd in hun gevoelsleven, hun pijntjes en gelukjes, de mooie en de slechte dingen. Voor die ‘bijzaken’ neem ik de tijd.

Bijzaken omwisselen met hoofdzaken

Voor sommige mensen zijn dit bijzaken misschien, maar voor mij zijn dit hoofdzaken. Dit zijn de dingen die een leven maken. Je baan is belangrijk, maar mensen die leven voor hun werk, zullen bij mij aan het verkeerde adres zijn.

Ik werk om te leven, ik leef niet om te werken

Deze wijsheid hang ik sinds een jaar of vijf aan. Werk is bijzaak, leven is de hoofdzaak.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract?
foto

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

  • drspee

   Dank u dank u 🙂

   Antwoord
 1. Irene

  Ow, soms vind ik het heerlijk om me te verliezen in wie het nu met wie doet 😉
  Je hebt zeker gelijk met je laatste quote. Werken kan altijd nog! Hahaha.
  Mooie blog.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest