Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 16: Bravado

door | 18 april 2013 | Overige, WOT | 5 reacties

Bravado: uitdagend

Let op de duckface 😉
Sommige mensen weten niet hoe ze zich moeten gedragen. Dat zie je op sociale media. Dat zie je in series als Hotter than my daughter.
Om even met de laatste te beginnen. De bravado die je daar ziet, heeft volgens mij te maken met vrouwen die niet kunnen verkroppen dat hun jeugd voorbij is en die proberen zich daarom in te kleine broekjes en te kleine truitjes te hijsen om hun jong zijn te benadrukken. Dat ze er vervolgens niet uitzien, hebben ze dan niet in de gaten.
Dit is het soort bravado waar op korte termijn wat aan te doen is: je geeft je op voor zo’n programma en moeders kleding wordt aangepast aan haar leeftijd. Klaar!
Bravado op sociale media vind ik erger en is moeilijker in te schatten. Sommige mensen vinden het nodig om op alles te reageren. En dan niet eerst vragen wat er bedoeld wordt, nee gelijk afschieten. Laatst zag ik zo’n account voorbijkomen. Het enige dat deze dame kan doen is schelden en uitdagen. Het maakt haar niet uit of ze er mensen mee kwetst lijkt het wel.
Dit soort bravado zie je vaker op internet: je bent lekker anoniem dus kun je gewoon zeggen wat je denkt zonder over consequenties na te denken. Lekker tegen alles aanschoppen, tegen alles zijn. En als iemand op je reageert, dan scheld je hem of haar uit voor rotte vis.
Ik bedenk me nu dat deze dame niet bravado meer is, niet uitdagend, maar gewoon grof. Ik ga ervanuit dat dit uit baldadigheid is begonnen, maar nu toch ietsje uit de hand is gelopen en stiekem hoop ik dat hier gewoon een grap is gemaakt door iemand.
foto
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

  1. Cin

    Bravado en de anonimiteit van sociale media lijken voor elkaar gemaakt

    Antwoord
  2. Irene

    Ha, ik denk te weten wie en/of waar je bedoelt. Jaaaaa, zo ergerlijk. En ik kan me er ook over verbazen dat men dan toch nog gevolgd wordt. ‘M’n naam is Bravado en wij zijn van WC-eend!’ 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest