Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 19: Romantiek

door | 09 mei 2013 | Overige, WOT | 9 reacties

Romantiek ~ 1) Als in een roman 2) Cultuurperiode 3) Heerschappij van het gevoel 4) Kunststijl 5) Kunstrichting 6) Kunststroming 7) Richting in de kunst 8) Romantisme 9) Tijdperk in de kunst 10) Wat tot de fantasie spreekt

bron
Hij kijkt haar diep in de ogen, ze is als was in zijn handen en kan geen woord meer uitbrengen. De camera zoomt in op hun hoofden. Zijn lippen zijn zo dicht bij de hare dat ze zijn ademhaling voelt kietelen. Het beeld geeft nu een softfocus randje en de muziek zwelt aan. En dan komt waar we zo lang op hebben gewacht: de kus. En ze leefden nog lang en gelukkig.
Was er voor iedereen maar zo’n mooie softfocus finish. Vandaag de dag ben ik al blij als mijn prins op een muilezel komt aanrijden in plaats van een wit paard. De etentjes bij kaarslicht, wandelingen aan het strand bij zonsondergang, een picknick in het bos. Allemaal geweldig, maar ik heb niet de illusie dat er nog mannen zijn die een vrouw op die manier veroveren.
Ik kom ze namelijk niet zo vaak tegen: mannen die een deur voor je open houden, je hun hand aanbieden als steun bij het instappen of voorgaan bij een draaideur zodat een vrouw niet hoeft te duwen. Wat dat zijn de dingen die ik kan waarderen.
Ik ben wel redelijk romantisch aangelegd: een van mijn favoriete films is het romantische kostuumdrama van Jane Austen, Pride and prejudice. Maar dan wel de versie met Keira Knightley uit 2005. Het laatste stuk waar Mr. Darcy zijn liefde verklaart aan Elizabeth Bennet:

Dit vind ik romantiek.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

9 Reacties

 1. Anna

  Mooi invulling

  Antwoord
 2. Cin

  Galant is ie wel, mijn prins. En het gebrek aan grootse romantiek vergeef ik hem graag

  Antwoord
 3. Carel

  galant ben ik natuurlijk wel, maar is dat romantisch? 😉

  Antwoord
 4. Irene

  Ze zijn er nog wel hoor, die galante heren. Waarschijnlijk moet je ‘t bij de iets oudere generatie zoeken? 😉

  Antwoord
  • Martha

   Wat is dat toch? Waarom zijn mannen niet romantisch? Of durven ze dat gewoon niet toe te geven? *zucht* Ik ben echt in het verkeerde tijdperk geboren. Ik had ten tijde van de Arturroman moeten leven, dan was ik een jonkvrouw geweest die door Lancelot of Gawein gered zou worden en zeer hoofs behandeld werd 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest