Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 20: haar

door | 18 mei 2017 | WOT | 6 reacties

haar

Haar ~ 1) Baardgroeisel 2) Begroeid terrein 3) Begroeiing 4) Bezittelijk voornaamwoord 5) Bijwoord 6) Bos haar 7) Deel van het gezicht 8) Deel van het hoofd 9) Deel van het lichaam 10) Deel van een strijkstok 11) Dier 12) Fractie 13) Haarbosje 14) Hoofdbedekking 15) Hoofdhaar 16) Hooggelegen stuk heide 17) Hoogte in een heide 18) Huidbedekking


Het WOT woord van deze week is aangedragen door Irene. Ze heeft er vast een bedoeling mee, dus ik ben heel nieuwsgierig naar haar blog. Iedereen die wil, mag altijd een leuk nieuw woord aandragen voor deze rubriek. Daar word ik heel vrolijk van.
Mijn haar is altijd een puntje van discussie geweest in de familie. Soms, als mijn haren weer een beetje begonnen te pluizen aan de onderkant of als het een beetje sliertig werd, dan riepen mijn moeder en mijn zusje wel eens dat ik naar de kapper moest, dat het korter moest. De laatste keer dat ze dat riepen, knipte ik mijn haar helemaal kort.
Sindsdien hebben ze nooit meer geroepen dat ik naar de kapper moest. Mijn zwager fluisterde me zelfs toe, dat ik het maar nooit meer zo kort moest laten knippen.
Tegenwoordig, als ze weer beginnen over het knippen van mijn haar, ga ik een liedje zingen van Ja zuster, Nee zuster:

Heb jij iets met het woord ‘haar’?

Ik ben weer heel nieuwsgierig en lees graag wat jullie denken bij het woord haar. Ga jij voor betekenis van de haren op je hoofd of denk je misschien aan de jaren zeventig toen alles vrij mocht groeien? Of heb je iets meegemaakt waarbij het maar een haartje scheelde, of….
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

6 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Haar #WOT deel 20 | OverHaar.nl - […] betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of […]
  2. Haar: #WOT deel 20 - StukjesStukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest