Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 20: Koffie

door | 16 mei 2013 | Overige, WOT | 7 reacties

Koffie ~ pleur, leut, troost, de bonen en bessen van de koffieboom, hetzij in de hoornschil, ongebrand of gebrand, en tevens gemalen, cafeïnevrije, vloeibare en oplosbare koffie

Brugse koffiepot (foto uit eigen collectie)
Een lekker bakkie hoort erbij. De gezelligheid straalt ervan af en de geur verwarmt je lichaam nog voor je een slok hebt gedronken. Het moet natuurlijk wel echte koffie zijn. Geen oploskoffie ofzo, want dat vind ik eerlijk gezegd geen echte. Als ik op school een een bakkie leut neem, dan kies ik ook voor de cappuccino.

Soorten koffie

Latte, latte macchiato, cappuccino, espresso, koffie verkeerd, Irish. Er zijn zoveel verschillende soorten koffie, dat ik geen idee heb welke ik moet kiezen. Meestal kies ik gewoon een cappuccino of een gewone koffie. De rest hoeft voor mij niet zo. Thuis heb ik een Senseo, geen gewoon koffiezetapparaat. Maar ook bij Senseo heb je verschillende smaken. Maar de lekkerste smaak Perlapads van de Appie, die is uit het assortiment gegaan. Vanille! Die was zo ontzettend lekker.
Ik heb het leren drinken als Irish koffie: jaren geleden, ik was 18 jaar, maakte iemand een die variatie voor me. Ik vond het heerlijk! De whisky hoef ik niet meer, maar de koffie wel.

I heart/haat koffie

Jammer dat ik een haat-liefdeverhouding heb met dit godenvocht. Ik kan niet zonder en ik kan niet met. Zonder gaat niet omdat ik dan hoofdpijn krijg de dag erna. Ik kan dat rechtstreeks relateren aan dit drinkbare zwarte goud. De cafeïne erin zorgt ervoor dat ik verslaafd raak. Ik heb dus ook al moeten afkicken van cola. Koffie drink ik dus mondjesmaat: 1 kopje per dag, maar geen Haags bakkie hoor!
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

7 Reacties

 1. Cin

  Oke,, ik ben dan een enorme koffieverslaafde maar ik drink nooit cola

  Antwoord
  • Martha

   Ik drink ook geen cola meer :). Gaf me teveel hoofdpijn als ik het een dagje niet dronk.

   Antwoord
 2. miss artemis

  Wat naar om iets zo graag te lusten maar dan niet te mogen!

  Antwoord
  • Martha

   Ik mag wel hoor :). Maar ik doe het gewoon niet, omdat ik heb gemerkt dat het ellende oplevert…

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest