WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 21: service

door | 26 mei 2016 | Overige, WOT | 8 reacties

Service: vote with your feet

Service ~ 1) Bedieningsgeld 2) Bekende personen en groepen 3) Bediening 4) Dienst 5) Deel van een tennispartij 6) Dienstbetoon 7) Dienstverlening 8) Diensten 9) Eerste slag bij tennis 10) Eerste slag (tennis) 11) Het opslaan van de bal 12) Klantendienst 13) Nazorg 14) Nadienst 15) Opslag bij tennis 16) Opslag vanwege de goede bediening 17) Onderhoudsdienst


Service: vote with your feetIk weet dat Elja vaak over dienstverlening schrijft. Vote with your feet, roept zij vaak. Met andere woorden: als de service slecht is, ga dan vooral nooit meer terug naar die winkel. Ze heeft een punt. Als de medewerkers ongemotiveerd zijn, liever met elkaar het afgelopen weekend doornemen dan dat ze jou als klant helpen om je geld uit te geven, dan is er niet alleen iets mis met het personeel, maar ook met de winkel.

Slechte service? Vote with your feet

Kom gewoon nooit meer terug! Ik ging ooit naar een Kruidvat, ik zal niet zeggen welke, en daar lag een snoer van een stofzuiger over de mat. Ik struikelde over het snoer en het meisje achter de kassa moest lachen. Ik vroeg haar of ze het leuk vond, maar ze zei dat ze daar niet om lachte. Het snoer werd echter niet opgeruimd na mijn struikelpartij. Ik voelde me zo niet gerespecteerd als klant, dat ik de winkel weer uit gelopen ben. Voted with my feet.

Soms gaat het wel goed, zoals vandaag bijvoorbeeld

Ik ging voor koffiezetapparaatontkalkingstabletten halen bij Jura. De dame achter de balie wees naar de negen tabletten achter mij.
“O,” zei ik, “Ik wilde eigenlijk die grote pot van €56,27, want daar kunnen we dan een lange tijd mee doen.” De vrouw keek me aan en vroeg: “Komt u van ver?”
“Nee, ik woon hier hemelsbreed 500 meter verderop. Maar als het niet kan, dan bestel ik in de webshop.”
De vrouw keek naar me: “Ik ga even bellen, u gaat hier niet voor niets gekomen zijn. Wilt u een kopje koffie?”
En zo kan het dus ook. Uiteindelijk ging ik 56 euro lichter en een pot koffiezetapparaatontkalkingstabletten en een cappuccino rijker de winkel uit. Top service toch?
Heb jij een goede, leuke, interessante, slechte ervaring met service? Waar heb jij genoten van de dienstverlening of juist niet? Of wil je het over de opslag van Rafael Nadal hebben die op Roland Gaross aan het spelen is? Ik lees het graag! Laat je reactie achter onder mijn blog en ik kom bij je buurten.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

8 Reacties

  • Martha

   Hahahaha mooi op tijd Cees, eh, Carel!

   Antwoord
 1. Anna

  Ah leuke ontvangst bij Jura ☺ Zo krijg ik, en ook andere klanten, bij de kapster steeds een kop koffie, of iets fris in de zomer, aangeboden…

  Antwoord
  • Martha

   Ja ik was echt best verbaasd over deze prachtige service…

   Antwoord
  • Martha

   Wat een service!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. #WOT deel 21: service - Mighty Musings - […] donderdag verschijnt daar een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar…
 2. Service: #WOT deel 21 - StukjesStukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest