Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Spreekwoorden 21: mooi

door | 27 mei 2016 | Overige, Spreekwoorden 2016 | 2 reacties

edelweis, bloggen

mooi edelweis, bloggen

Edelweiss – eigen werk


Edelweiss is een mooi bloempje. Hoog in de bergen van Oostenrijk en Zwitserland, op vaak onbereikbare plaatsen groeit dit bloemetje. Hij komt volgens Wikipedia oorspronkelijk uit Azië, maar is ook te vinden in de Alpen, Appenijnen, de Jura en de Pyreneeën. Mooi, maar gevaarlijk om te plukken: de mooiste bloemen groeien langs de rand van het ravijn.

Als je risico’s durft te nemen, dan komen daar soms de beste resultaten uit. Of, andersom: de beste resultaten gaan soms gepaard met grote risico’s.

Hoe mooi is dat?

Ondernemen is risico nemen. Zo ben ik op dit moment bezig met het maken van een workshop over betere dialogen schrijven. Dit is best veel werk omdat je toch behoorlijk wat moet uitzoeken en opschrijven en opdrachten moet bedenken voor de deelnemers. Dan ga ik natuurlijk nog een inspirerende locatie zoeken, waar we mooie dingen kunnen doen.
Dit alles kost tijd en draagt het risico met zich mee dat niemand zich inschrijft als ik geen reclame ga maken wat ook weer tijd kost, dat reclame maken. Maar als ik dan al dat werk gedaan heb met het risico dat het volledig mislukt, dan heb ik dat toch maar mooi gedaan en staat er een prachtige cursus die ik met een druk op de knop kan activeren als het nodig is.
Valt het op dat ik niet van reclame maken houd? Ik vind het altijd zo opdringerig. Maar ja, de mooiste bloemen groeien langs de afgrond van het ravijn en vaak ook in stilte: niemand durft te dicht bij de rand te komen.
Iedere dinsdag geeft Carel de Mari op zijn blog een woord op waarmee je een spreekwoord kunt bespreken. Iedereen kan altijd meedoen. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Plaats een link onder het blog van Carel en lees daar ook de andere bijdragen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

    • Martha

      Jazeker! Ben ik altijd heel blij mee als het af is.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest