WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 25: Aardig

door | 20 juni 2013 | Boeken, Overige | 4 reacties

aardig - tarot zwaarden tien

Aardig ~ aangenaam in omgang, vriendelijk, sympathiek. flink, behoorlijk

“Met aardige mensen kun je de grachten dempen,” zei een huisgenoot van mij vaak als ik iemand aardig noemde. Het moge duidelijk zijn dat ik deze huisgenoot niet zo aardig vond.
Zwaarden 10 uit het Rider-Waite tarot
Overigens ben ik het met Irene eens dat veel mensen in de basis aardig zijn. Ik denk echter wel, dat er met veel mensen iets is gebeurd, waardoor ze bijvoorbeeld helemaal niet meer zo aardig zijn als ze zouden kunnen zijn. Wat dat iets is? Dat kan van alles zijn.
Willen dat mensen je aardig vinden, is een heel ander verhaal. Het resulteert erin dat je een people pleaser wordt: je gaat je best doen om dingen voor anderen te doen en je cijfert jezelf helemaal weg om maar aardig gevonden te worden. Want wat gebeurt er als je niet aardig gevonden wordt? Dan vergaat de wereld! Niet aardig gevonden worden, is de sociale en emotionele doodsteek voor de people pleaser.
De pleaser gaat dan extra zijn best doen om aardig gevonden te worden door juist die persoon die hem afwijst. Hij verliest daardoor zijn authentieke zelf en wordt een zwakke afspiegeling van wat hij ooit was. Aardig gevonden willen worden, levert een hoop problemen op: je verliest jezelf, je cijfert jezelf weg voor een ander en je authenticiteit gaat eraan.
Hoe ik dat allemaal weet? Tja… it takes one to know one.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Sonja Broekhuizen (@joytimefactor)

  Wat je ook wilt afdwingen: je hebt jezelf er mee (zegt deze ervaringsdeskundige 😉 )

  Antwoord
 2. Cin

  Aardig zijn en aardig worden gevonden zijn helaas niet onlosmakelijk met elkaar verbonden

  Antwoord
 3. Carel

  gewoon jezelf zijn, niet overdrijven, je valt dan snel genoeg door de mand

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest