Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 27: hecht

door | 06 juli 2017 | WOT | 4 reacties

hecht, vriendschap

Hecht ~ 1) Aaneengesloten 2) Bestand tegen aantasting 3) Compact 4) Deel van een mes 5) Degelijk 6) Deugdelijk 7) Doortimmerd 8) Duurzaam 9) Greep 10) Handvat 11) Handvat(sel) 12) Handvatsel 13) Heft 14) In elkaar gezet 15) Ingekankerd 16) Kram 17) Massief 18) Nauw 19) Onverbrekelijk 20) Onverwoestbaar 21) Pal 22) Solide 23) Stevig 24) Stevig aaneengevoegd


Ik werd geïnspireerd door dit blog van Elja. Zij inspireert mij vaker met haar blogs. Het gaat altijd ergens over. Het liet mij ook nadenken over hecht zijn met mijn familie. Dat is door de jaren heen flink veranderd. Zonder daar verder over in details te treden, ik was een verschrikkelijke puber. Op school kon ik niet puberen dus ik reageerde alles af op mijn ouders. Arme mensen. Ze deden wat ze konden, maar ik was echt verschrikkelijk.
Gelukkig ben ik nu hechter met mijn moeder. En ik was dat ook met mijn vader toen hij nog leefde. Na zijn overlijden zijn wij als gezin ook dichter bij elkaar gekomen heb ik het idee.

De band is hecht geworden

Ik denk dat pa vanaf zijn wolkje goedkeurend naar ons knikt. Dat vind ik een mooi beeld. Ik houd dat graag vast.
Door schade en schande wijs geworden, heb ik ook gemerkt dat familie en dan bedoel ik het gezin, het allerbelangrijkste is dat je hebt. Niet geld, niet bezit, zelfs niet je auto voor de deur. Op je gezin kun je terugvallen als het even niet meer gaat.
En als je gezin er om de een of andere reden niet is, dan zijn vrienden belangrijk die je alles kunt vertellen en die niet gek opkijken van je gekke fratsen. Je accepteren zoals je bent en glimlachen als je weer eens een oude reclame oprakelt die anderen niet kennen.
Hecht zijn, is belangrijk en elkaar vasthouden in moeilijke tijden ook. Bovendien: de mensen die er voor je zijn tijdens je slechtste periodes verdienen het om erbij te zijn in je beste periodes.
Hoe ervaar jij hecht zijn? Ik lees graag jullie ideeën.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014
Plaatje: Kevin Delvecchio

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. #WOT deel 27: hecht - iPixelDiva - […] Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest