WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 28: Kater

door | 11 juli 2014 | Overige, WOT | 3 reacties

kater, hamster, Albert Heijn

Kater ~ [zelfstandig naamwoord]• mannetjeskat, • akelig gevoel na drinkpartij of grote teleurstelling

kater, hamster, Albert Heijn

Inhaker van AH na verloren halve finale


Wat een kater twee dagen geleden. Niet door naar de finale omdat we verliezen met de strafschoppen. Ja, we verliezen. Niet ze. Het is zo makkelijk om positieve dingen aan we toe te schrijven en de negatieve dingen aan ze. We hebben dus verloren en mogen als troost om de derde plaats spelen morgen.

De kater wordt ingewreven…

Vandaag zag ik op het journaal een item over Argentijnse journalisten die onder leiding van Maradona zongen over het verlies van de Brazilianen. Ik vond het bijzonder kinderachtig hoe die Argentijnen reageren op de kater van Brazilië. Zo heb ik het niet geleerd.

Gepekeld…

Ik heb geleerd dat meedoen belangrijker is dan winnen. Hoe vaak ik niet net naast het podium sta omdat twee andere meiden uit mijn vereniging gewoon beter zijn dan ik en uit andere verenigingen ook. Als ik weet wie er meedoen aan een wedstrijd, kan ik berekenen of ik net op of net naast het podium sta. Wil dat zeggen dat ik iedere keer een kater heb als ik geen prijs win? Nee, natuurlijk niet! Ik stel doelen voor mezelf, bijvoorbeeld goed kata lopen, snel of explosief bewegen, lichtvoetiger bewegen, en ik probeer mezelf te verbeteren. Dat is voor mij meedoen aan wedstrijden. En het is leuk als ik een prijsje meepik en passant.

En ingemaakt.

Het gedrag van de Argentijnen, zoals dat in de media naar voren komt, vind ik kampioen onwaardig. Je hoort respect te hebben voor een overwonnen tegenstander. Dat betekent niet natrappen en nog wat extra vernederen achteraf. Dat vind ik respectloos.
Ik hoop gewoon echt dat de finale overmorgen een kater wordt voor de Argentijnen. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen en mijn grootouders draaien zich om in hun graf: ik hoop dat Duitsland zondag wint.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest