Flow ~ is het proces van de totale betrokkenheid bij het leven met alle positieve aspecten van de menselijke ervaring: creativiteit en genot. Flow = groeien + bloeien = gloeien. Flow is een stemmingstoestand die zich voordoet wanneer je het gevoel hebt dat de uitdaging die je aangaat precies in evenwicht is met je vermogen tot handelen…
“Mevrouw, gaat u ook naar het schoolfeest?”
“Ik weet het nog niet, misschien wel.”
“O. Als u gaat, gaat u dan ook flowen?”
“Nou ik kan niet zo goed dansen, dus ik denk het niet.” 
Mijn leerlingen kijken elkaar even aan en beginnen dan te lachen. Ik ben verbaasd en laat dat merken. “Slowen betekent toch langzaam met iemand dansen?” vraag ik. En ik schiet even terug naar mijn eigen schooljeugd waar ik nog nooit met iemand heb geslowd en altijd best wel een beetje jaloers was op de meiden die wel slowden met een jongen.
“Nee, mevrouw, flowen! Dat betekent flirten met iemand!”
Nu wordt het duidelijk. Flowen is straattaal en betekent dus dat je met iemand gaat flirten die je leuk vindt.
Flowen: wanneer je het gevoel hebt dat de uitdaging die je aangaat precies in evenwicht is met je vermogen tot handelen. Zo heb ik me al een tijdje niet meer gevoeld.
photo credit: Broken Piggy Bank via photopin cc

4 Reacties

 1. Irene

  Hahaha, wat een heerlijk gevoel moet dat geweest zijn… 🙂

  Antwoord
  • drspee

   Ja dat was echt even zo’n momentje van de generatiekloof 😀

   Antwoord
 2. carel

  oh, maar dan flow ik met enige regelmaat

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

×

Klik op de foto om WhatsApp te openen op je mobiel of computer en stuur mij een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?