WhatsApp
Telefoon

Jongleren met huizen

door | 18 januari 2013 | Overige, Persoonlijk | 1 reactie

Ik word wakker met een raar gevoel in mijn maag. Wat heb ik nou weer voor raars gedroomd? Ik lig in mijn bed en langzaam laat ik de droom terugkomen. O ja, deze droom ken ik al, ik droom hem vaker.
Ik ben op mijn studentenkamer in Leiden (voor de liefhebbers: Morsweg 48, kamer 24) en huisgenoot M. komt mij vragen wanneer ik nou eindelijk mijn kamer eens ga opzeggen en belangrijker, wanneer ik mijn spullen eruit haal, want zij wil daar gaan wonen. Per slot van rekening heb ik natuurlijk ook al een huisje in Delft.
Ja dat klopt, ik heb een huisje in Delft. En best leuk. Vier kamers, split-level. Maar waarom ben ik er dan nog niet gaan wonen? Soms ben ik in Delft, vaker in Leiden. Ik heb twee bedden: in ieder huis één. Er zijn ook nog kamers in het huis in Delft die ik niet gebruikt heb, die nog geschilderd moeten en die nog op- en ingeruimd moeten.
Iedere keer denk ik dat ik de huur heb opgezegd, maar dan blijkt dat hij nog weer een maand doorloopt. En ondertussen betaal ik ook voor het huisje in Delft, waar ik zelden ben, maar waar veel van mijn spullen staan. Er staan echter ook spullen van mij nog op die kamer in Leiden.
En ondertussen lek ik geld aan dubbele huur (het lijkt wel Monopoly: ik heb de hele stad, dus dubbele huur Ons Dorp).
Zoals gezegd: ik heb deze droom vaker. Ik ben er alleen nog niet achter waar het over gaat.
photo credit: Felipe Morin via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest