Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 3: Quatsch

door | 16 januari 2014 | Overige, WOT | 2 reacties

quatsch

Quatsch ~ 1) Flauwekul 2) Geklets 3) Klets 4) Kletspraat 5) Nonsens 6) Onzin


Quatsch! Het is een woord waarvan ik me kan voorstellen dat een docent Duits dat roept als een leerling zijn woordjes weer niet heeft geleerd. Haha. Het is niet echt een woord dat ik gebruik.

Ik vind ‘quatsch’ wel een leuk woord

Het klinkt alsof je een sinaasappel hard op de grond gooit en dat die dan uit elkaar spat. Quatsch!
Maar als ik dan het blog van Irene zo lees over onzinverkopers, dan kan ik me daar wel wat bij voorstellen. Dinsdag was ik namelijk op zoek naar de wolwinkel in het oude dorp van Zoetermeer. Ik wist niet precies waar die winkel zat, maar gelukkig kwam daar een postboderes (ja hoe noem je de vrouwelijke variant?) aanlopen. Dus ik vraag heel netjes: “Goedemiddag, kunt u mij zeggen waar de wolwinkel is?”
Toegegeven, het regende en ze had een flink pak post in haar handen. Maar het leek me niet zwaar. Ze had best even kunnen antwoorden. Maar wat zei ze?

Sorry, nu even niet, ik heb nogal veel post in mijn handen.

Hoe moeilijk is het om even antwoord te geven? Je mag tegen mij ook zeggen dat je het niet weet hoor. Maar dit is gewoon onbeleefd. Daar heb ik maar één woord voor over:

QUATSCH!

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Irene

  Hahaha, ik dacht dat alleen mannen niet in staat waren twee dingen tegelijk te doen… Dit is niet een goed voorbeeld voor ‘ons’ vrouw. 😉
  Leuke blog.

  Antwoord
 2. Anna

  Toffe invulling!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest