WhatsApp
Telefoon

WOT deel 42: clichés

door | 19 oktober 2017 | WOT | 5 reacties

fuck de clichés

Clichés ~ 1) Afgesleten uitdrukking 2) Afgezaagd gezegde 3) Alledaags gezegde 4) Beelspraak 5) Drukvorm 6) Flauwe opmerking 7) Fotografisch negatief 8) Fotografische drukplaat 9) Geijkt taalgebruik 10) Geijkte uitdrukking 11) Gemeenplaats 12) In metaal geëtste voorstelling om te drukken 13) Nageprate zegswijze 14) Negatief van drukvorm 15) Nietszeggende uitdrukking


Telkens als je een deur dicht doet, gaat er ergens anders een raam open. Die nieuwe kansen die je dan krijgt, moet je natuurlijk wel met beide handen aangrijpen. Zeker omdat je nooit weet wie of wat er nog op je pad komt.

Clichés over liefde

Loslaten is het moeilijkste wat er is. Maar als het zo moet zijn, dan komt alles wat je loslaat weer bij je terug. Als het niet terugkomt, dan heeft het niet zo moeten zijn. En natuurlijk kun je dan het bijltje er bij neergooien en bij de pakken neer gaan zitten. Maar dat is geen optie. Dus kop op en rustig blijven doorademen. Er zwemmen meer vissen in de zee Geen handvol maar een landvol.
“Je bent nog jong, er komt vast wel weer iets anders.”
“Het voelt misschien nog niet zo, maar je wordt wel weer gelukkig.”
“Je moet het een plekje geven.”
“Het komt allemaal wel weer goed.”
“Volgend jaar lach je erom.”
“Tijd heelt alle wonden.”
“Je hebt zo’n leuk koppie, er komt wel weer een volgende.”

Clichés over kinderen

“Staat je goed, zo’n kind op je arm. Wordt het geen tijd om er zelf aan te beginnen?”
“Als het van jezelf is, vind je het minder erg.” Over snotneuzen, poepluiers en kots.
“Zo’n bevalling ben je zo weer vergeten als je het baby’tje in je handen krijgt.”
Er zijn zoveel clichés die verschrikkelijk zijn. Ook al zijn clichés cliché geworden omdat ze waar zijn. Sommige wil je gewoon niet horen. Nu niet, nooit niet. Bij mij gaan ze vooral over liefde en kinderen omdat ik die niet heb. Maar als zo’n oude tante op een huwelijk tegen je zegt, dat jij de volgende bent, mag je op een begrafenis niet tegen haar zeggen dat zij de volgende is. Dat is niet gepast.
Aan welke clichés heb jij de meeste hekel? Ik lees het natuurlijk weer graag, dus laat je reactie achter onder mijn blog. Dan kunnen anderen ook meelezen!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: Erika Wittlieb

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

  1. Irene

    [Blog:] …ik vond vroeger dat ‘koosnaampje’ dat men me gaf (‘Kamerolifantje’) nog niet eens zo erg, maar als ze weer eens die cliché: “Elk pondje gaat door het mondje” durven uit te spreken, dan… https://www.ipixtitude.nl/wot-deel-42-cliches/

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Clichés: #WOT deel 42 - Stukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest