Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 42: Fantasie

door | 17 oktober 2013 | Overige, WOT | 2 reacties

kaarten maken

Fantasie ~ verbeeldingskracht, vindingrijkheid droombeeld, verbeelding gril, luim

eigen werk
Ik fantaseer. Ik creëer. Ik ben. Deze drie zinnetjes komen van het blog van Cindy. Ja, ik fantaseer dus ik ben. Een prachtige allusie op  “Ik denk dus ik ben” van de filosoof Descartes uit de achttiende eeuw. Alleen zei hij het in het Latijn: cogito ergo sum.
Ik vind het heerlijk om te fantaseren. Ik fantaseerde vroeger hele verhalen bij elkaar voor mijn barbiepoppen. Ik gebruikte mijn fantasie als vlucht uit mijn werkelijkheid, die niet zo fijn was.
Tien jaar: ik fantaseerde dat ik een prinses was en mijn ouders koning en koningin van een land dat ik niet kende, maar dat zij moesten vluchten vanwege een slechterik. Denk Jafaar uit Aladdin.
Vijftien jaar: ik fantaseerde dat ik door een sprookjesprins weggehaald zou worden van school en hij zou me meenemen naar zijn kasteel in de wolken. Toen ik zestien was, gaf ik deze fantasie op.
Achttien jaar: ik fantaseerde dat het gras elders groen zou zijn.

Mijn fantasie werd eigenlijk steeds minder.

Tijdens mijn studententijd had ik mijn fantasie niet echt meer nodig. Het was leuk en gezellig (soms iets te), maar fantaseren hoefde niet meer. Ik fantaseerde, dus ik was.
kaartenmaakster
Tegenwoordig fantaseer ik weer, op kleine schaal. Ik fantaseer tekeningen, haakpatronen en mooie fotolandschappen. Ik fantaseer mooie zonsondergangen die ik met mijn fototoestel of pastelkrijt vastleg. Ik fantaseer over een leven waarin ik een baan heb, de staatsloterij win en de liefde van mijn leven vind. Ik fantaseer en ik laat mijn fantasie creëren met de beperkte middelen die ik heb. Ik maak kaarten en ook daar heb ik mijn fantasie nodig om de kaarten mijn eigen draai te geven. Dus ook ik kan net als Cindy afsluiten:

Ik fantaseer. Ik creëer. Ik ben.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest