WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 42: pijn

door | 15 oktober 2015 | Overige, WOT | 8 reacties

zweepslag in de kuit doet pijn

zweepslag in de kuit doet pijnPijn ~ 1) Buikpijn 2) Benauwdheid 3) Bloemen en planten 4) Boom 5) Ceder 6) Droefenis 7) Droefheid 8) Geslacht van naaldbomen 9) Gevoel 10) Jicht 11) Kegeldragende boom 12) Kruis 13) Kwel 14) Kwelling 15) Katterig zijn 16) Kramp 17) Last 18) Lichaamssmart 19) Lichamelijk lijden 20) Leedwezen 21) Leed 22) Mastboom 23) Naaldboom 24) Ongeluk 25) Onlust


Iedereen kent wel het gevoel van pijn. Verschillende soorten pijn: niet alleen fysiek, maar ook mentaal.
Ik ben zelf niet iemand die met ieder pijntje naar de dokter gaat, maar vandaag toevallig wel. Dat kwam zo.
Op maandagavond ben ik fanatiek stepper. Step op step af, draaiend eroverheen en een beetje springen en lekker cardio. Op donderdagochtend ook, maar het gaat me nu even om die maandagavond. Want toen gebeurde het. Ik stapte van mijn step en ineens:

TIK!

En ik kon niet meer verder. De muziek werd gestopt en ik werd tussen twee mensen in afgevoerd de zaal uit en er werd onmiddellijk gekoeld. Er kwam een fysiotherapeut bij om te kijken of alles nog een beetje in orde was en of alles nog met alles verbonden was. Gelukkig was dat wel zo.
Ik strompelde door de rest van de avond, als zelfstandige kun je eigenlijk niet ziek zijn, hielp een 5 Havo leerling aan een goed cijfer over het boek The great Gatsby en ging zo goed en zo kwaad als het ging naar huis. Ik zocht een manier om mijn kuit zoveel mogelijk te ontlasten en ook dinsdag en woensdag hield ik last.

Last, maar geen pijn

Kom nou! Ik ben karateka! Ik heb geen pijn, het is gevoelig, maar pijn? Nee echt niet. Maar in de afgelopen twee dagen schoot er een pijnscheut door mijn kuit als ik ook maar iets verkeerd deed.
Omdat de last nog steeds niet over was, maakte ik een afspraak bij de dokter. Die zei: “Zweepslag.” Er zit een deukje in mijn kuitspier en dat noemen ze dus een zweepslag. Ik mag de komende twee weken zeker niet sporten en ook het NK zal ik aan mij voorbij moeten laten gaan. Dat doet eigenlijk nog het meeste pijn.
Hoe ga jij om met pijn? Ben je iemand die bij ieder pijntje gelijk volledige verzorging vraagt of ga jij door tot het echt niet meer gaat? Ik ben benieuwd!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

8 Reacties

 1. Emma

  Wat vervelend, zweepslag is echt heel erg naar!
  Ik heb na een estafetteloop een hele nare blessure opgelopen aan mijn enkel, door overbelasting en overtraining. Ik ben daar te lang mee doorgelopen en nooit naar een arts gegaan, waardoor ik 8 jaar niet heb kunnen sporten, met alle gevolgen van dien… Lesje geleerd, tegenwoordig doe ik direct rustig aan bij serieuze pijn of problemen en ben ik liever voorzichtig dan overmoedig. Ik zie de dokter dus ook wat vaker dan eerst, maar als ik daardoor geen ernstige problemen meer heb, is dat helemaal niet zo erg denk ik 🙂
  Veel beterschap!

  Antwoord
 2. Audrey

  Ai, sterkte ermee, Martha!
  Mijn #WOT heeft een iets andere invalshoek doordat ik er bijna open in ging 🙂

  Antwoord
 3. Ali

  Oei, sterkte ermee, heel vervelend.

  Antwoord
 4. Ali

  Hier is mijn #WOT voor deze week. Sterkte met je kuit, ik hoop dat het snel beter gaat. Niet kunnen sporten is bar vervelend.

  Antwoord
 5. Niek

  Oi, dat is wel een heel ongelukkig getimede zweepslag. Beterschap voor lijf en geest.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Irene of 'Pix' (@As_ever_Irene) - “@drspee: #WOT deel 42: pijn http://t.co/nAbILWQTOQ een nieuwe #WOT met een pijnlijk tintje”
 2. #WOT deel 42: pijn - MightyMusings.nl - […] De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu…
 3. WOT 42 - Pijn - Ruud's BlogRuud's Blog - […] enkele keer doe ik mee met ‘Write On Thursday’ van Martha Pelkman. Ik doe deze keer mee vanwege het…
 4. #WOT deel 42: Pijn - StukjesStukjes - […]  #WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen.…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest