WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 43: hulp

door | 22 oktober 2015 | Overige, WOT | 3 reacties

hulp vragen is moeilijk, maar soms hard nodig

hulp vragen is moeilijk, maar soms hard nodigHulp ~ 1) Assistentie 2) Alla 3) Assistent 4) Bijstand 5) Broeder 6) Baat 7) Bediende 8) Diaken 9) Eliëfcommissie 10) Genade 11) Handreiking 12) Hulpbetoon 13) Hulpmiddel 14) Hulpverlening 15) Helper 16) Handreiker 17) Helpster 18) Heul 19) Het helpen 20) Knecht 21) Medewerker 22) Medewerking 23) Noodkreet 24) Noodoplossing (crypt.) 25) Ondersteuning


Het is een van de moeilijkste dingen in de wereld: om hulp vragen als je het nodig hebt. Hoe zuur is het dan, als die hulp je geweigerd wordt?
Gisteren (of eergisteren) zag ik op tv een documentaire over de Nederlandse zorgverleners. Een meisje met boulimia, die eindelijk de moed had om aan te kloppen bij een zorgverlener, werd weggestuurd.

Ze konden geen hulp geven

Waarom niet? Omdat het budget via die zorgverzekering op was. Wat zeg je? De zorgverzekering had geen budget meer voor die specifieke zorgverlener. Het meisje werd naar een andere kliniek gestuurd, maar die had een wachtlijst van 24 weken.
Wil je eindelijk aan jezelf werken, heb je eindelijk de moed om aan te geven dat je het alleen niet meer redt, word je weggestuurd. Sorry, geen geld. Opperdepop. Ga maar, met je ziel onder je arm, naar een ander. En met dank aan de zorgverzekering.
Ik weet zelf ook hoe moeilijk het is om om hulp te vragen. Ik vroeg pas om hulp toen het eigelijk te laat was. Ik was veranderd van jonge levenslustige vrouw in een muurbloempje dat eigenlijk niet meer naar buiten durfde. Inmiddels is die levenslustige vrouw weer terug, maar wel twintig jaar ouder. Omdat ik om hulp durfde te vragen. Durfde toe te geven dat ik hulp nodig had, van een zorgverlener.
Hoe ik hier zo op kom? Vanwege dit:


Ik hoop dat er iemand wil reageren, want de zorgverzekeringen hebben hulp nodig. Ze beseffen het nog niet, maar echt. Ze hebben het nodig.
Hoe is dat bij jou? Durf jij hulp te vragen als je het nodig hebt? Ik lees het graag. O en als je iemand weet die Mary hulp zou willen geven, geef haar ff een tweet!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #WOT deel 43: hulp https://t.co/Yl9Z2ljNO0 Durf jij om hulp te vragen? Met dank aan @marysjabbens voor de inspiratie
  2. #WOT deel 43: hulp - StukjesStukjes - […] #WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen.Het…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest