WhatsApp
Telefoon

WOT deel 45: koud

door | 09 november 2017 | WOT | 4 reacties

Koud

Koud ~ 1) Afstandelijk 2) Amper 3) Bar 4) Dood 5) Emotieloos 6) Erg fris 7) Erg koel 8) Flegmatiek 9) Fris 10) Frisjes 11) Geringe warmtegraad bezittend 12) Gestreng 13) Guur 14) Hard 15) Hardvochtig 16) Harteloos 17) Huiverig 18) IJzig 19) Kil 20) Koel 21) Koudweg 22) Kouwelijk 23) Lage temperatuur 24) Liefdeloos 25) Met lage temperatuur 26) Niet warm


Het is koud. Nog niet heel koud maar al wel kouder. En dat betekent dat de winter eraan komt. En met de winter natuurlijk ook weer Kerst en oud en nieuw en sneeuw en ijs. Tenminste, die sneeuw en dat ijs dat hopen we natuurlijk. Dan kunnen we weer schaatsen en sneeuwpoppen bouwen en sneeuwballengevechten houden.
Dat wil het kind in mij namelijk. Maar de volwassene zegt: “Doe niet zo raar, joh! Een volwassen vrouw die sneeuwpoppen bouwt.” Gelukkig heb ik een excuus voor het bouwen van sneeuwpoppen en het houden van sneeuwballengevechten: mijn nichtjes! Met hun kan ik dat wel doen. En als je dan moe gespeeld bent, lekker naar binnen om op te warmen met een heerlijke kop koffie.

Wat is het koud hè?

Vroeger zei ik dan nog wel eens: “Seks met een ijsbeer, dat is pas koud.” Maar tegenwoordig houd ik me toch een beetje in en geef een iets beschaafder antwoord.
Hoe ga jij om met kou? Kleed je je lekker warm aan en ga je naar buiten om te genieten van het weer of kruip je bij de kachel met een dikke trui omdat je het zelfs dan nog te koud hebt? Ik lees graag hoe jullie reageren op koud winterweer.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: Ben Neale

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

  1. Irene

    Het voelt koud en afstandelijk, zelfs emotieloos, nu ze al minstens acht maanden daar in dat ziekenhuis op zo’n 500 kilometer afstand ligt. Een open been, een amputatie, en heel veel operaties verder, leven we mee. Lees verder… https://www.ipixtitude.nl/wot-deel-45-koud/

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. #WOT deel 45: koud - iPixtitude.nl - […] Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest