Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 48: vriendschap

door | 30 november 2017 | WOT | 4 reacties

9F206BB2-0A53-45AE-AD25-150727AE3A40

Vriendschap ~ 1) Affectie 2) Camaraderie 3) Genegenheid 4) Kameraadschap 5) Soort relatie


Vriendschap is een mooi concept. Het is iets waar ik de laatste tijd veel over nadenk. Ik vraag me bijvoorbeeld af waar de grens ligt tussen vriendschap en goede kennis. Wanneer is iemand een vriendin of vriend en wanneer behoort hij of zij tot de goede kennissen?
Kun je vriendschap afmeten aan hoe vaak je bij elkaar over de vloer komt? Of hoeveel diepgang de gesprekken hebben? Of is er iets heel anders waar je dat aan kunt afzien? En wanneer gaat iemand over van goede kennis naar vriend of vriendin?
Ook vind ik het interessant of je bevriend kunt zijn met iemand van het andere geslacht. Er zijn mensen die beweren dat het niet kan. Dat een van de twee altijd meer voelt dan de ander.

Welke waarden zijn belangrijk bij vriendschap?

Een andere vraag die ik mezelf stel over dit concert is de vraag welke waarden ik daarbij belangrijk vind.
Zo vind ik het belangrijk dat vriendschap gelijkwaardig is, dat het wederkerig is en niet steeds van een kant komt. Verder vind ik het ook belangrijk dat je eerlijk kunt zijn tegen elkaar en misschien zelfs ook kritisch kunt zijn.
Wat betekent vriendschap voor jou? Welke waarden vind jij belangrijk? Ik lees graag wat jouw ideeën zijn over vriendschap.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. #WOT deel 48: vriendschap - iPixtitude.nl - […] Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest