Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 5: haast

door | 04 februari 2016 | Overige, WOT | 7 reacties

Iedereen heeft teveel haast

Iedereen heeft haastHaast ~ 1) Aanstonds 2) Bijna 3) Bekant 4) Bijwoord van graad 5) Bijna op snelheid (crypt.) 6) Bijna spoed (crypt.) 7) Bijna een spoedgeval (crypt.) 8) Gehaastheid 9) Gezwindheid 10) Grote snelheid 11) Grote spoed 12) Gaat hierdoor vaak bijna te snel (crypt.) 13) Haastigheid 14) Ijl 15) Jacht 16) Nagenoeg 17) Nauwelijks 18) Niet helemaal 19) Overijling


“Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, we hebben ongelooflijke haast.” Herman van Veen zong het jaren geleden al. Wat hebben we een haast met zijn allen. 24 uur is niet meer genoeg op een dag. We hebben er minstens 48 nodig.
Nadeel: de week duurt twee keer zo lang. Voordeel: het weekend ook.
Ik zou me zo kunnen voorstellen dat alleen pensionado’s het begrip niet dagelijks ervaren. Wat zijn de manieren waarop jij onthaast? Heb jij onthaasting nodig of vind je de druk juist wel lekker? Ikzelf ga nu in allerijl naar de sportschool om x-core te doen. Lekker schudden met een buis met grit. Dat is mijn onthaasting voordat de haast weer begint. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

7 Reacties

 1. Stephan

  De generatie van mijn vader had haast, haast om vijf verloren jaren goed te maken, Zelf heb ik daar wat minder last van, en dat botste af en toe. Toch schreef ik dit blog voor mijn hem, want misschien ga ik eindelijk iets van mijn vader begrijpen. Leerzaam hoor, dat bloggen.
  http://blog.stephankoopmans.nl/wot-5-haast

  Antwoord
 2. Marleen

  Een paar dagen te laat, sterker nog… voordat ik het weet is het weer donderdag. Maar het lukte me niet om eerder te bloggen over dit onderwerp. En nee, ik wilde het niet overhaasten 😉
  Dus beter laat, dan niet. Hierbij mijn bijdrage http://www.missmarleen.nl/wot-haast/

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. #WOT 15-5 Haast – Met zonder beperking - […] donderdag is er een WOT, een Word on Thursday, waar iedereen dan over kan […]
 2. #WOT deel 5: haast - MightyMusings.nl - […] De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu…
 3. #WOT deel 5: haast - StukjesStukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest