Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 50: intuïtie

door | 14 december 2017 | WOT | 4 reacties

Intuïtie: "This is the sign you've been looking for."

Intuïtie ~ 1) Aanvoeling 2) Feeling 3) Gevoeglijk 4) Gevoel 5) Het zien als bij ingeving 6) Ingeving 7) Innerlijke aanschouwing 8) Instinct 9) Instinctief gevoel 10) Inval 11) Inzicht zonder nadenken 12) Mening 13) Onmiddellijk begrip 14) Vermogen tot aanvoelen


Ken je dat? Zo’n onbestemd gevoel? Iemand zegt iets, vertelt dat hij of zij iets gaat doen en jij krijgt daar een gevoel bij. Een onderbuikgevoel, een emotie die je een gevoel van onrust geeft in je maagstreek. Je hebt het gevoel dat er iets gaat gebeuren, iets naars met diegene die dat vertelt. Your spider sense is tingling zeg maar.
En natuurlijk kan je intuïtie er vreselijk naast zitten, maar meestal is dat niet zo. Soms moet je dat gevoel vertrouwen, omdat het je wil waarschuwen voor dingen die niet kloppen.

Intuïtie is een impliciete ingeving

Het zou je kunnen helpen bij het nemen van beslissingen in complexe situaties. Overigens wil dat niet zeggen dat het de juiste beslissing is. Dat heeft te maken met het feit dat intuïtie niet gebaseerd is op logica of feiten. Aldus Wikipedia.
Ook Albert Einstein heeft waarschijnlijk het volgende over intuïtie gezegd:

De intuïtie is een Godsgeschenk, de ratio een dienaar; ergens in de tijd zijn we de dienaar gaan aanbidden en het geschenk vergeten.’

Vandaag sprak ik iemand over dit rare, onbestemde, onrustige gevoel dat ik had. Zij gaf aan dat ik daar best op mocht vertrouwen. Dat ik het toe mocht laten en dat ik er de tijd voor moest nemen om het te voelen en het er te laten zijn.
Ik denk dat intuïtie een gevoel is, dat je niet mag wegredeneren. Je mag het gebruiken om voor een bepaald pad te kiezen, maar in mijn optiek moet je de intuïtie niet je leven laten bepalen.
Wat heb jij met intuïtie? Negeer je het volledig of ben jij juist degene die daar alleen op af gaat? Wat doet het met je? Ik lees het graag!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoAustin Chan

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Harme van Kamp

  In het beroep waar ik in werkte was intuItie geen goede raadgever. Mothodisch werken, dat was hoe het hoorde. Toch vaarde ik soms op m’n intuïtie.

  Antwoord
 2. Irene

  Als vijf- of zesjarig kind keek ik eens uit het raam bij een enorme plensbui. Ik werd er zowaar een beetje melancholisch van. En kan me nog precies herinneren dat ik dacht dat ‘God verdrietig was over alle ellende… https://www.ipixtitude.nl/wot-deel-50-intuitie/

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. #WOT deel 50: intuïtie - iPixtitude.nl - […] Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest