Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 9: Betuttelen

door | 28 februari 2013 | Overige, WOT | 6 reacties

Betuttelen ~ 1) Bedillen 2) Bevoogden 3) Beleren 4) Verregaand regelen

“Waarom wil iedereen mij toch altijd bemoederen?” vroeg ik jaren geleden aan een ex-minnaar.
“Omdat je overkomt als een klein hulpeloos vogeltje dat betutteld moet worden.” antwoordde hij terwijl hij met zijn hand op mijn schouder klopte.
Op dat moment haatte ik hem. Hoezo kom ik over als een klein hulpeloos vogeltje? Waar ligt dat aan? Denkt iedereen soms dat ik betutteld moet worden?
“Pas op!”
Dit heet niet voor niets een tuttel.
“Kijk uit!”
“Niet doen!”
Allemaal waarschuwingen van mensen die het beste met je menen voor te hebben. Ondertussen kun je niet je eigen fouten maken, kun je niet gewoon zelf keihard op je bek gaan.
Betutteling zorgt ervoor dat je meer moeite moet doen om een avontuurlijk leven te leiden, zoals bijvoorbeeld mijn vriendinnetje K. Zij is nu in Aruba, heeft een jaar in Japan gewoond en daar school gevolgd en is nu bezig een modellencarrière op te starten. Daarnaast stond ze in de top 10 van FHM, als een van de meiden die tot buurmeisje van het jaar konden worden gekozen. Zij heeft haar duikbrevet gehaald en zoveel dingen meer… Zij leeft het leven van een avonturierster, waar ik eigenlijk stiekem wel een beetje jaloers op ben.
Ik heb een veilig leven geleefd, in ieder geval thuis, bij mijn ouders (school was verre van veilig, maar dat is een ander verhaal). Nooit een been of een arm gebroken omdat ik uit een boom viel of een gat in mijn hoofd, hooguit wat schaafwonden en blauwe plekken omdat ik een enorme kluns was.
Betuttelen. Ik doe het niet meer, als jullie het ook niet meer doen. Deal?
photo credit: kiek fabels via photopin cc
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract?

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

6 Reacties

 1. Irene

  Ha, gelukkig een medestander. Ik kan wel stellen dat ‘t betuttelen ietsje minder wordt als je ouder bent, maar dan nog steeds af en toe hè. Kan er ook razend om worden…

  Antwoord
 2. Linda Kwakernaat

  Een tuttel hebben mijn kinderen dus NOOIT gehad!
  Zegt voldoende lijkt mij.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest