Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Yoghurt volgens reclamebureau Drs.Pee

door | 21 september 2013 | Overige, Verhalen | 0 Reacties

koeien, yoghurt

Ik werk mee aan vragenlijsten van onderzoeksbureau Intomart GFK. Erg leuk om te doen, nog leuker omdat je iedere 10 euro die je ermee verdient, kunt laten uitbetalen in bonnen voor verschillende bedrijven, zoals Bol.com, Wehkamp en meer. Je kunt ze ook aan een goed doel geven, maar ik vind mezelf het goede doel in dit geval.
Bron Yoghurt? Nee dank je
Donderdagavond deed ik een testje voor yoghurt. Een yoghurtmerk vroeg zich af waarom ik hun merk niet meer kocht, of de nieuwe verpakking mij was opgevallen en wat ik ervan vond. De laatste vraag vond ik het leukst: als je met de directeur van een reclamebureau mocht praten, wat voor soort reclame zou je dan aanraden?

Reclameadviesbureau Drs.Pee gaat los!

Waar denk ik aan bij biologische yoghurt?
Ik zie een wei met gele boterbloemen voor me met daarin veel koeien. Van die zwartbonte. In de verte een boerderijtje waar een zeer mannelijke boer (die van die Coca-cola light reclame) in ontbloot bovenlijf zijn erf staat te vegen of zo. Dan zoomt de camera in op twee koeien: de een is slank en de ander is wat voller.
De slanke koe kijkt naar de vollere koe en vraagt: “Wil je wat yoghurt?” Ze biedt de volle variant van het yoghurtmerk aan.
De vollere koe kijkt naar het pak en zegt: “Nee, dank je, ik doe aan de lijn.” En ze haalt uit één van haar vlekken een pak magere yoghurt van het merk tevoorschijn. Dan verschijnt de boer in beeld en vraagt aan de vollere koe: “Heb je voor mij ook wat magere yoghurt?”

Analyse

Vaak doen vrouwen de boodschappen: de knappe, gespierde boer spreekt de dames vast aan. Dan de twee zwartbonte koeien, die zorgen voor het humoristische effect. En dat de dieren in de wei staan, geeft het biologische van de yoghurt gestalte.
Daarnaast is er het feit dat de yoghurt van Nederlandse afkomst is: dat wordt geïllustreerd door de zwartbonte koeien. Typisch Nederlands. De boer die de koe om yoghurt vraagt, is een uitsmijter. Zo eentje om nog wat extra charme aan de yoghurt te verlenen.
Wat mij betreft, kun je hem zo opnemen en op de buis gooien. Toch?

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest