WhatsApp
Telefoon

Zonder ~ #WOT deel 20

door | 17 mei 2018 | WOT | 4 reacties

Met of zonder slagroom?

Zonder ~ 1) Buiten 2) Geen 3) Hartelijk 4) Minus 5) Niet in het bezit van 6) Niet met 7) Niet met wat 8) Niet voorzien van 9) Ohne (Duits) 10) Ongerekend 11) Ontkenning 12) Sans 13) Sans (Frans) 14) Sine 15) Sine (Latijn) 16) Tegenovergestelde van met 17) Verstoken 18) Verstoken van 19) Voegwoord 20) Voorzetsel 21) Vrij


Als je in de winkel loopt en je kijkt om je heen, dan springen de zonder-dingen je tegemoet. Allemaal schreeuwen ze om het hardst dat ze zonder iets zijn. Zonder suiker. Zonder melk. Zonder walnoten. Zonder geur- en smaakstoffen. Zonder gluten. Zonder lactose. Zonder toegevoegde suiker. Zonder zoetstoffen. Zonder aspartaam. Zonder kunstmatige troep.
Maar als je dan de etiketten leest, dan kom je wel degelijk met tegen. Met dextrose (dat is suiker). Met allerlei andere toevoegingen die het hele zonder-gebeuren weer teniet doet. Zonder walnoten is voor mij toch wel redelijk belangrijk. Tot twee keer toe heb ik in het ziekenhuis gelegen in het buitenland vanwege een allergische aanval op noten. De eerste keer in Hongarije, de tweede keer in Wenen. Best grappig om vanuit de Gouden Zaal (die van het Nieuwjaarsconcert) te worden afgevoerd met een ambulance. Al zal mijn moeder het iets minder geinig gevonden hebben.
Weet je wat ik trouwens de mooiste zonder vindt? Ohne sahne! Klinkt zo lekker al is met toch vaak lekkerder.
Maar tegenwoordig moet alles zonder. En daarom verzinnen mensen weer andere dingen om toch met te kunnen doen. Ik kan zonder hoor! Waar kan jij zonder? Ik ben benieuwd!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoRodolfo Marques

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest