Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

5 tips om niet dik te worden

door | 25 november 2013 | Bloggen, Overige | 4 reacties


Evelieneet.nl is een site met reviews over producten uit de supermarkt. Over het algemeen schrijft ze leuke stukjes over nieuwe voedingsmiddelen, maar vandaag was ik in shock. Ze schreef een stukje met de titel 5 tips tegen dik zijn. In het kort zijn dit haar tips, maar lees vooral ook even haar uitleg erbij:

 1. Beweeg
 2. Wees tevreden
 3. Sla maaltijden over
 4. Niet teveel drinken
 5. Snoep alleen dingen die echt lekker zijn

Met de eerste twee tips ben ik het natuurlijk eens. Hoewel tip twee wel de moeilijkste is die erbij zit. Maar de overige drie… Die kunnen mijn goedkeuring niet krijgen. Ik zal uitleggen waarom.

Tip 3: sla maaltijden over

De enige maaltijd die je eigenlijk over kunt slaan is het ontbijt. Als je haast hebt, is het helemaal niet erg om niet te ontbijten. ‘Ont’ betekent namelijk ‘niet’. Ontbijten is dus gelijk aan niet bijten. Dus die ene boterham of je muesli of zoiets kun je best overslaan. Dan kun je namelijk iets later je bed uit. Voor iemand met een ochtendhumeur is dat best prettig.

Tip 4: niet teveel drinken

Een biertje is gelijk aan een boterham met kaas, calorisch gezien. Ik vind dus dat je eigenlijk best wel veel kunt drinken. Als je dan toch al een maaltijd overslaat, dan is een biertje best een goede manier om die maaltijd in te halen. En aangezien een man vijf tot zeven bruine boterhammen moet eten, mag hij best vijf tot zeven biertjes per dag drinken: maar dan niet alsnog die boterhammen eten, want dan word je echt te dik.

Tip 5: snoep alleen dingen die echt lekker zijn

Engelse drop, kikkertjes, perziken, kersen, gummibeertjes, dropveters, tumtummetjes, stophoest, spekkies, banaantjes, dropfruit, fruitsleutels, dropsleutels, colaflesjes, aardbeien, zoute rijen, zoute griotten. Allemaal lekker, en nog gezond ook want er zit fruit tussen. En fruit is ook lekker om te snoepen. Maar natuurlijk moet je wel aan alle smaken voldoen: er zal dus ook wat bittere pure chocola moeten zijn en de zure matten zowel in appel- als in aardbeiensmaak (hé fruit!). Zoet en zout is al aan voldaan door de zoute rijen en de aarbeien. Umami, de hartige smaak die je op je tong proeft, die zal je dan bijvoorbeeld bij de chips met kaassmaak moeten halen, dan heb je het hartige ook vertegenwoordigd in je dieet. En Hamka’s zijn natuurlijk ook lekker. Dus alleen maar lekkere dingen om te snoepen.

Samengevat kun je dus de volgende dingen doen om niet dik te worden

Snoepen maar let op de schijf van vijf hier, biertjes drinken in plaats van boterhammen eten en het ontbijt overslaan. Ik denk dat je dan inderdaad niet dik zult worden.
Met dank aan Evelien voor de inspiratie voor dit blog.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Suus

  Ik mag hopen dat deze blog sarcastisch is ;)?

  Antwoord
  • Martha

   Uiteraard. Ik probeer zelf zo gezond mogelijk te eten vanwege mijn gastric bypass.

   Antwoord
 2. anna

  Niet aux serieux te nemen dus, ook haar stukje niet… cool 🙂

  Antwoord
  • Martha

   Absoluut niet serieus hoor. 😀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest