WhatsApp
Telefoon

Dit is geen beautypost

door | 10 augustus 2013 | Overige, Persoonlijk | 13 reacties

make-up, beauty, playmobil


Vanmiddag ging ik boodschappen doen en ik kreeg een briefje in mijn handen geduwd voor een beauty make-over. “Leuk,” dacht ik, “dat ga ik doen, maar nadat ik boodschappen heb gedaan.”
De boodschappen waren gedaan en ik liep de drogisterij in op het Savornin Lohmanplein. “U komt voor make-uptips”, zei de dame die de make-up ging doen. Ik wapperde al met het briefje zien en dacht: ” Ja lijkt me duidelijk.”
make-up, beauty, playmobil“Gaat u hier maar zitten. U heeft nogal verwijde poriën dus daar ga ik een cremmetje op doen zodat uw poriën dicht gesmeerd worden en zodat de poriën niet meer te zien zijn. Dit is een cremmetje van merk X en dat is parfumvrij en goed voor de huid.” Ze smeert het cremmetje erop.
 De dame smeert mijn poriën dicht. Hoe moet mijn huid dan ademen? Ik merkte het toen ik buiten kwam: de druppels stonden op mijn voorhoofd en niet van de inspanning of de warmte. Ook in het kuiltje in mijn kin vormt zich een bassin van vocht.
Daarna gaat ze verder. “Hier heb ik, ook van merk X, een cremmetje met een werkzame stof die uw huid egaal maakt en alleen werkt op de plekjes die het nodig hebben.” Ze smeert rustig verder, met een kwast haalt ze de lik creme van haar hand en kwast mijn gezicht vol met crème.
Hoe weet dat ‘cremmetje’ waar het wel en niet moet werken?  Er zit vast een of andere buitenaardse hyperintelligente slimmigheid in of zo, denk ik?
Vervolgens laat ze een potlood-achtig iets zien wat aan de ene kant potlood is en aan de andere kant sponsje voor de make-up. Diep donkerblauw. “Dit is heel handig om smokey eyes mee te maken. Met het potlood kun je de contouren tekenen en met het sponsje kleur je het dan in. O, en je moet niet te hoog gaan.” Ik doe mijn ogen dicht en laat de kleur op mijn ogen tekenen. Het duurt even. Ze schiet uit en pakt een wattenstaafje om het weg te halen. Ik doe mijn ogen open.
Donkerblauw is zo ontzettend niet mijn kleur. Mijn ogen gaan er dieper van in mijn hoofd liggen en dat lijkt dan alsof ik hele kleine ogen heb. Dat staat niet. Dat heb ik dan wel weer geleerd van deze make-over.
“Het is nog niet helemaal af, zo zonder mascara, dus dat ga ik erop doen. Je moet dan knipperen met je ogen, dat helpt mij met de mascara. Heb je zelf make-up thuis staan? O, van merk Y. Waarom heb je die? Ja, geen parfum nee dat zit in merk X ook niet.”
Dan pakt ze nog een lippenstift. “We hebben drie kleuren: oranje, rose en knalrose. Welke wil je?” Ik wijs de zachtrose kleur aan. “Dit is een kleur van merk Z en dat is gewoon een kwastje waarmee je dan de kleur aanbrengt op je lippen.”
Ik ben klaar.
“Ik wil je echt adviseren om die antiporiëncrème te kopen en die egale teint crème, want zie je hoe netjes en egaal je huid er nu uit ziet?”
“Ja”, zeg ik enigszins overdonderd. “Wat kost dat dan?”
“Nou, nu hebben we de actiekorting van 10% en dan komt de prijs van de poriënverwijderaar op 26 euro en de crème voor je teint op 21 euro.”
“O, daar wil ik even over  nadenken. Dat vind ik toch wel duur.” ik vlucht de winkel uit. Ik stap in mijn auto met mijn boodschappen en kijk in mijn achteruitkijkspiegeltje: er zit lippenstift op mijn voortanden. Eén van de redenen waarom ik nooit lippenstift op doe…
Thuisgekomen, pak ik een doekje van merk Y en haal de make-up eraf. Mijn huid ademt weer en de kamille van het doekje kalmeert mijn huid. Heerlijk.
Ik maak een keuze: ik doe geen make-overs meer in winkels. Alleen nog bij mensen die ervoor geleerd hebben. En anders doe ik het lekker zelf.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

13 Reacties

 1. Meiryems

  Oh vreselijk lijkt me dit. Een van de redenen waarom ik nooit inga op dit soort aanbiedingen

  Antwoord
  • Martha

   Ik doe het ook niet meer hoor. Heb mijn lesje geleerd…

   Antwoord
 2. Liesbeth

  Nooit doen dus. Waar ik ook zo’n hekel aan heb dat ze in sommige winkels (weet het nog van de Bijenkorf) ongevraagd parfum op je spuiten zodat je de hele dag naar een goedkope parfumerie ruikt. Vies dus!

  Antwoord
  • Martha

   Als ze dat mij flikken hebben ze een groot probleem: ik ben hartstikke allergisch voor parfum. Alle parfum, niet alleen de goedkope! Daar word ik heel boos om.

   Antwoord
 3. jeff smoor

  Zo blij dat ik een man ben!
  ps: 20 jaar geleden heb ik in een chemisch lab gewerkt waar ze siliconen gels produceerden voor diverse doeleinden, van autoindustrie, comuters, medische en cosmetische doeleinden. Er werd een puur chemische substantie gemaakt a 50 gulden (ja, toen hadden we guldens) per kilo. Dat spul werd naar frankrijk gestuurd (L’oréal Paris). Daar ging er een luchtje door (en verder niks) en kon je het in de winkel komen voor 25 gulden voor 50 ml. Wij namen wel eens wat mee naar huis voor moeders en was inderdaad heerlijk zacht. Ze zouden dat spul gewoon ongeparfumeerd op de markt moeten brengen.
  Ook leuk; Haren op je hoofd zijn een DOOD product en toch praten de reclame makers over levend haar en kappers over dode punten???
  Haar is per definitie een DOOD product en dient ter bescherming van de huid.
  Het enige wat shampoo’s en cremespoelingen doen, is een siliconen net aanleggen over de haar. Hierdoor VOELT je haar glad en gezond en kun je het makkelijk kammen. Maar je koopt dus een gevoel en geen gezondheids middel.
  Te duur en zelf te maken voor 1/10 van de prijs.
  Zoek maar eens op internet bij oma’s wijsheden naar huishoudelijke haarproducten of google producten gevolgd door de term scheikunde!

  Antwoord
  • Martha

   Guldens! De goede oude tijd, toen alles beter was. Jaja ook ik heb de gulden nog levendig meegemaakt! Maar wat je vertelt is zeer interessant. Grappig te weten dat die parfummetjes gewoon belachelijk zijn, dan mis ik er in ieder geval niets aan ;).

   Antwoord
 4. Miss Artemis

  Ja meestal is het redelijk verschrikkelijk. Dan vraag je bijvoorbeeld om een rode lipstick zonder oranje of roze ondertoon. Smeren ze er toch iets op met een oranje ondertoon. Dat staat bij mij voor geen meter. En maar kirren hoe mooi het is. Serieus!

  Antwoord
 5. Aimee

  Weer erg leuk geschreven! Ik moest er eigenlijk wel om lachen, want ik zie het helemaal voor me. Ik snap dat er geen foto bij staat, maar ik was toch wel nieuwsgierig naar hoe het geworden was.

  Antwoord
  • Martha

   Misschien dat ik het een keer maak, dan maak ik wel een foto, ik weet alleen niet of ik donkerblauw heb 😛

   Antwoord
 6. Anna

  Aha, heb ik ooit ook eens laten doen. Ik kwam naar buiten met het gezicht van een barbiepop… de troep was er thuis vlugger af dan erop 😉

  Antwoord
 7. Sue

  Oei, dat klinkt niet best! En 21 en 26 euro is best duur. Voor de cremes van mijn schoonheidsspecialiste betaal ik bijna de helft!

  Antwoord
 8. Debbie Peteri

  Zo. Dit was weer een lesje van hoe leer ik assertief te zijn. Vreselijk. Ik geloof dat ik zelfs met vreselijke crèmepjes thuis zou zijn gekomen 🙁

  Antwoord
 9. Elja

  Oh vreselijk vreselijk vreselijk. Ergens naar buiten lopen met het gevoel dat je er niet uitziet is niet fijn. Maar ook wel mooie bevestiging van je eigen kunnen!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. @EefHermans - Zo herkenbaar... 🙂 RT @drspee: Dit is geen beautypost - http://t.co/ERT27EWcIS
 2. Martha (@drspee) - "U hebt wel verwijde poriën, daar heb ik dit cremmetje voor" - http://t.co/dpZCZWLnR9

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest