Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: De boekentrailer

door | 21 april 2014 | Boeken, Overige | 2 reacties

boekentrailer

boekentrailerGisteren liet ik al twee boekentrailers de revue passeren bij de zestiende vraag voor #50books. Mijn favoriet was die van het boek van Patrick Ness, Zeven minuten na middernacht. Ik weet niet of de trailer mijn mening over het boek heeft beïnvloed of dat het precies andersom is geweest. Zowel trailer als boek vind ik ontzettend mooi.
Maar over deze boekentrailer heb ik het gisteren al gehad, dus is het misschien zaak om nog wat andere boekentrailers te laten zien. De meeste boeken die ik heb gelezen, zijn van voor het YouTube tijdperk, dus daar zullen waarschijnlijk geen trailers van zijn. Tenzij er een film van gemaakt is, zoals de Hobbit en In de ban van de Ring, dat is een grote boekentrailer wat mij betreft.

Dit is de boekentrailer van Tess Gerritsen voor The Silent Girl.

Een boek uit de Rizzoli & Isles serie dat ik al gelezen heb, maar waar ik, nu ik de trailer gezien heb, wel weer zin in heb om te lezen. Er liggen nog twee boeken klaar voor de komende drie weken, zo’n 600 pagina’s, dus die zal ik eerst moeten lezen.
Gisteren vertelde ik ook al dat ik boekentrailers een mooi fenomeen vind; een goede marketingtool om boeken aan de man/vrouw te brengen. Door boeken visueel te maken, kan het een groter publiek aanspreken, waardoor weer meer mensen gaan lezen. Eigenlijk zouden voor de klassiekers ook boekentrailers gemaakt moeten worden. En dan bedoel ik de echte klassiekers uit de Middeleeuwen. Bijvoorbeeld voor Elckerlijc of Beatrijs of Van den Vos Reynaerde. Dan worden die boeken ook weer eens mooi onder de aandacht gebracht. Misschien moeten we wel even zeggen dat er geen plaatjes in de boeken zelf zitten, dat kinderen hun eigen fantasie moeten gebruiken om het verhaal levendig te maken. Maar misschien ook niet.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Anna

    Boekentrailers zijn voor mij een tamelijk recent fenomeen… ik geloof dat ik er nog maar eentje heb bekeken. Vind het eigenlijk ook wel een beetje raar een trailer voor boeken 🙂

    Antwoord
  2. Niek

    Grappig om te merken dat ik bij boekentrailers gedachten krijg zoals ‘goh, wat een werk dat enkel om een boek te promoten’ terwijl ik bij andere reclamefilmpjes dat niet heb. Ik ben er duidelijk nog niet aan gewend.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest