Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: vraag 16

door | 20 april 2014 | Boeken, Overige | 4 reacties

50books, literatuurblogs

50books, literatuurblogsSinds ik meedoe met de boekenleesclub van Cathelijne Essers – een perfecte dag voor literatuur – kom ik niet alleen in aanraking met mooie boeken en fijne verhalen, maar ook met boekentrailers. Ik ken het fenomeen trailer natuurlijk wel van de films die in de bioscoop komen, maar met de boekentrailer was ik onbekend.
De boekentrailer is een filmpje dat een boek promoot. Dat kan door dat de schrijver wat voorleest uit zijn boek, of door bijvoorbeeld een animatie. Kijk maar eens naar deze twee trailers. De eerste is een animatie van de tekeningen uit het boek Zeven minuten na middernacht van Patrick Ness; de tweede is van Alles hiervoor van André Platteel.


Ik moet zeggen dat ik boektrailers best wel een mooi fenomeen vind. De uitgevers hebben denk ik hier echt een mooie tool te pakken om boeken gelezen te krijgen. Maar voordat ik een hele tirade houd over de ontlezing van de Nederlandse jeugd, zal ik de vraag van deze week stellen:

Kennen jullie het fenomeen boektrailer en wat vinden jullie ervan? Heb je mooie voorbeelden van boektrailers die jullie willen delen?

Oké, dat zijn eigenlijk drie vragen in één. Maar ik ben wel weer heel nieuwsgierig naar jullie antwoorden. Laat de link naar je blog over deze vraag achter in de reacties en ik lees het weer graag. Heb je nog ideeën voor een nieuwe vraag, dan hoor ik dat ook graag!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Irene

  Ha, om je heel eerlijk de waarheid te vertellen, lees ik altijd de laatste zin van een boek als eerste… Dit om die afschuwelijke open eindes te voorkomen… Boektrailers spreken me niet zo aan, zoals alle filmpjes eigenlijk niet doen…

  Antwoord
  • Martha

   Wat onwijs gaaf! En wat een mooi initiatief. Dank je wel voor het delen!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. #50books: De boekentrailer | Drspee - […] Gisteren liet ik al twee boekentrailers de revue passeren bij de zestiende vraag voor #50books. Mijn favoriet was die…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest