Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 7: hoe ik mijn boeken orden

door | 18 februari 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

Verhuizen: boeken in dozen

Verhuizen: boeken in dozenNu ik net verhuisd ben, krijg ik de mogelijkheid om mijn boeken weer opnieuw in de kast te zetten. Ik mag dus kiezen hoe ik ze wil gaan ordenen. Een enorme taak en daarom vind ik het fijn dat Peter mijn suggestie heeft overgenomen. Nu kan ik er tenminste hardop op mijn blog over nadenken en daarna ten uitvoer brengen:

Hoe orden jij je boeken?


De eerste onderverdeling die ik maak, is de scheiding tussen literatuur en leerboeken. Die krijgen ieder een eigen kast. Nu staan niet beide kasten vol met dit onderscheid, dus dan kan ik nog een onderscheid maken, namelijk het onderscheid tussen echte literatuur en fantasy (wat wat mij betreft ook echte literatuur kan zijn). Dan heb ik nog het onderscheid tussen volwassen literatuur en jeugdboeken.
Omdat ik niet precies weet hoe groot de omvang is van de verschillende categorieën kan het dus zijn dat de jeugdliteratuur bij de leerboeken komt te staan en dat mijn fantasy daar weer tussenin komt. Dat moet ik nog even uitzoeken.
Daarna komt er nog een onderverdeling. Namelijk die op alfabet. Eerst op naam van de auteur, daarna op titel van het boek als ik meerdere boeken van de auteur heb.
Ordenen op kleur komt eigenlijk niet eens in mijn hoofd op. Doe je dat dan op volgorde van de regenboog? En wat doe je met de verschillende tinten grijs? Ga je dan iedere tint een eigen plankje geven? Dat vind ik zeer apart. Zo kan je je boeken niet terugvinden volgens mij. En dan ga ik nu maar eens mijn boeken ordenen!
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 7: hoe ik mijn boeken orden http://t.co/WoM5PzW20u

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest