WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 8: geluid

door | 19 februari 2015 | Overige, WOT | 2 reacties

formule voor geluid

formule voor geluid

Geluid ~ 1) Gerucht 2) Hoorbare klanken 3) Hoorbare bol tussen het geld (crypt.) 4) Klank 5) Muziek 6) Rumoer 7) Stem 8) Schel 9) Toon 10) Voortgebrachte klank 11) Wat men kan horen


Geluid. We maken het allemaal. Als we praten, als we lopen, als we lachen, tijdens de seks (tenzij je een stille genieter bent). Geluid is er altijd. Het grappige is dat je kan wennen aan geluid.
De eerste nachten in een andere omgeving zijn altijd het ergst: je hoort een krakende traptree, het suizen van een verwarmingsbuis, het hoesten van de buren. Maar na een paar nachten raak je gewend aan het geluid en slaap je rustig door.
Er zijn ook geluiden waaraan je niet kunt wennen: dan wordt het overlast. Daar kun je dan je buren op aanspreken, bijvoorbeeld als ze iets te luidruchtig zijn ‘s nachts of als er een groepje jongeren loopt te gillen op het plein voor je huis. Of er staat een school naast je huis waar iedere drie kwartier de bel gaat.

Soms is geluid zo erg, dat je er niet aan kan wennen

Een voorbeeld daarvan is tinnitus, oorsuizen. Dan hoor je steeds een fluittoon of een bromtoon of ander geluid in je oor en jij bent de enige die het kan horen. Sommige mensen vinden dit zo erg, dat ze er niet meer mee kunnen leven. Letterlijk. Ik hoop altijd maar dat dit meer uitzondering dan regel is.
Ik wil bijvoorbeeld altijd wel iets horen, dus mijn radio staat de hele dag aan. Zo kan ik mij ook beter concentreren op mijn werk. Stil moet het alleen zijn als ik slaap. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met geluid. Positief of negatief. Laat je reactie achter over geluid onder mijn blog of schrijf zelf een blog, plog of vlog over geluid en laat de link achter in de reacties.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - Iets later dan gebruikelijk, maar hij staat er! #WOT deel 8: geluid http://t.co/MvxgRNEuMK
  2. Zeg maar 'Pix' (@purepixelpassie) - . @drspee De #WOT van DrsPee staat daar: http://t.co/qiy3a9JdZZ

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest