WhatsApp
Telefoon

#50books: Literatuurblogs lezen

door | 15 december 2013 | Boeken, Overige | 1 reactie

50books, literatuurblogs

50books, literatuurblogs

Eigen werk


De een-na-laatste vraag alweer! Vraag 49Denk je ook dat boekbloggers een belangrijke(re) rol kunnen spelen in het promoten van een boek? En heb je daar nog tips voor? Sinds kort werk ik ook mee aan de leesclub #eenperfectedagvoorliteratuur, vanochtend zette ik daarvoor mijn derde recensie online. Ik geloof dat ik nog een beetje moet inkomen met bloggen over literaire werken. Ik lees meer fantasy dan literatuur, maar daar gaat door mijn deelname een kentering in komen.
Ik vind het heerlijk om over boeken te bloggen, ik vind het heerlijk om boeken te lezen. Want dat is natuurlijk de volgorde: eerst lezen, dan bloggen. Vanuit mijn studie Nederlands las ik ook veel boeken. Sommige boeken waren leuker dan andere, maar ik wist er altijd wel wat over te zeggen.

De literatuurblogs die ik volg

Dit jaar ben ik ook begonnen met het volgen van blogs over literatuur. Ik volg met name blogs over mijn interesses:

 • leesdame.nl, die sinds kort haar eigen domein heeft met een prachtige nieuwe site;
 • Een letter meer graag van Anneke Jonker. Zij blogt over young adult boeken;
 • Iris‘ blog, die ook over boeken schrijft in het Engels.

Tot nog toe heb ik maar drie boekbloggers in mijn Feedly zitten. Maar ik zou er best meer willen lezen. Dus ik houd me aanbevolen voor tips.
Ik neem deze bloggers zeer serieus als het gaat om hun boekbeschrijvingen. Als ik dat niet zou doen, dan zou ik snel stoppen met volgen. Ik neem hun reviews ook zeker mee in mijn overwegingen als ik een boek zou willen kopen. Nu is het niet zo dat hun mening doorslaggevend is, maar ik vind het wel belangrijk om te lezen wat zij vinden.

Leeservaringen delen

Boekbloggers delen leeservaringen. Zowel positief als negatief. Volgens mij werkt het niet als je alleen maar positief blogt over de recensie-exemplaren die je ontvangt van uitgeverijen. Ik denk ook, dat je eerlijk moet zijn over boeken die je leest: het is niet zwart-wit. Als een boekblogger alleen maar himmelhoch jauchzend is of zum Tode betrübt, dan ga ik hem of haar niet meer geloven. Een boek is niet alleen maar bagger of geweldig. Ik geloof niet in het tot op de schoenveters affikken van een boek. De schrijver heeft er tijd en moeite aan besteed en hij of zij heeft in overleg met zijn uitgever het boek op deze wijze gemaakt. Waarschijnlijk zegt het meer over de lezer dan de schrijver als je zo’n boek afkraakt.
Ik vind het leuk om een boekblogger te zijn en ik hoop het nog lang te blijven! Net zoals ik hoop dat Peter volgend jaar nog even doorgaat met zijn boekenvragen. Misschien wordt het dan wel #52books!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

 1. Iris

  Zie ik mijn naam toch in een keer staan!
  Leuke vraag is het trouwens deze week 🙂
  Bedankt voor de mention Martha, enne, voor tips kan je bij mij komen hoor 😉 (al zullen de meeste blogs wel ook in het engels aanbevolen komen).
  Ik ga de andere blogs die je noemt ook eens eventjes bekijken!
  groetjes,
  Iris

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest