Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: mijn boekenplekkenplog

door | 31 maart 2014 | Boeken, Overige | 2 reacties

boekenplekkenplog

Gisteren schreef ik als inleiding op de dertiende #50booksvraag het volgende:

Door mijn hele huis slingeren boeken: er liggen twee grote stapels nog te lezen boeken op het tafeltje naast mijn bank, op mijn computertafeltje liggen een aantal studieboeken, op de salontafel ligt studiemateriaal en in mijn slaapkamer ligt op mijn nachtkastje ook nog een boekje.

Leuk, maar je je kunt je er waarschijnlijk niets bij voorstellen. Daarom laat ik jullie nu virtueel toe tot mijn huis en de plekken waar de boeken zijn.

Welkom op mijn boekenplekkenplog!

En dan begin ik maar met mijn nachtkastje. Naast mijn bed ligt daar het boek Het echte cadeau krijg je later nog van Thomas van Luyn. Ik lees hier voor het slapen gaan een column uit. Ook mijn ereader ligt naast mijn bed. Maar die is ook vaak op andere plekjes te vinden.
Op het nachtkastjeHet grootste gedeelte van mijn boeken heeft een vaste plek: in mijn boekenkasten. Ik heb twee grote Expedit kasten van Ikea die helemaal vol staan.

Boekenkast 1boekenplekkenplog

Gelukkig kan er nog wel wat bij in die kasten :)!
Bij mijn computertafeltje liggen ook wat boeken: een lesboek Nederlands, de Schrijfwijzer van Jan Renkema, een oud studieboek over retorica en een Excelgids voor beginners. Die heb ik nodig voor mijn dinsdagelijkse taalblogs. Die Excelgids niet, die heb ik om mijn kennis van het gelijknamige Officeprogramma een beetje op te vijzelen.
De werkplekIk ben niet alleen mijn Excelkennis aan het bijwerken, ook mijn non-existente marketingkennis moet nodig een boost krijgen. Daarom ben ik in januari een thuisstudie begonnen waavoor ik een map met info, een boek en een vel opdrachten (huiswerk) heb gekregen. Die ligt onder mijn salontafel, maar als ik ermee bezig ben, dan ligt hij op de bank. Zoals nu:

marketingplekje
Maar mijn favoriete boekenplekje ligt naast mijn favo bankhangplekje: het is het vierkante Lack tafeltje, ook van Ikea waarop twee stapels boeken liggen. Mijn hobbyboeken en mijn nog te lezen boeken. Erachter staat ook nog een bak met tijdschriften die ook mijn aandacht verdienen. Maar dit is echt mijn fijne plekje. Links zie je de hobbyboeken, rechts de leesboeken. En als je de foto uitvergroot (klik), dan kun je ook nog zien welke boeken er liggen.

boekenplekkenplog

Dit is dus mijn boekenplekkenplog. Ik weet niet of ik het nog vaker doe, een plog maken. Ik vind het wel veel werk, die foto’s bijwerken en dat soort dingen. Schrijven gaat me makkelijker af :). Maar wat leuk dat jullie van de mogelijkheid tot een virtuele rondleiding in mijn huisje gebruik hebben gemaakt. Ik vond het heel gezellig!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Niek

  Dank voor de gastvrijheid in je huis. Altijd leuk om te zien hoe mensen hun eigen plek inrichten. Superleuk die boekenkasten. En heerlijk dat je daar nog flink in kunt uitbreiden.

  Antwoord
  • Martha

   Dank je wel :). Ik vond het leuk om je rond te leiden 😀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest