WhatsApp
Telefoon

#50books: Rooie oortjes van een boek

door | 14 juli 2014 | Boeken, Overige | 2 reacties

rooie oortjes

rooie oortjesDe vraag die ik stelde gisteren was: van welk boek krijg je rooie oortjes? En de vraag stellen alleen is niet goed genoeg, ik moet hem natuurlijk ook zelf beantwoorden. Het boek waar ik rode oortjes van kreeg toen ik het las, was het boek: Het leven uit een dag van A F Th van der Heijden. Eerst een beetje achtergrond over het boek.
Het gaat over een wereld waarin je alles maar één keer kan doen. Alles: je ziet de zonsopgang en de zonsondergang maar één keer, eten, drinken en dus ook seks. Je wordt geboren en vanaf dat moment leef je je leven in 24 uur. Als je de zonsondergang of -opgang een tweede keer wil zien, dan word je blind. De hoofdrolspelers, Benny Wult en Gini Trades, vinden de seks zo lekker, dat ze een moord beramen om in de hel terecht te komen. Dan kunnen ze namelijk altijd seks hebben! Want de hel dat was herhaling. Die hel lijkt overigens verdomd veel op onze wereld.
De moord wordt gepleegd en Benny komt in de hel na zijn dood. Direct daarna gaat hij op zoek naar Gini. Of hij haar vindt, laat ik even in het midden. Dat is niet van belang voor mijn verhaal.

De eerste keer seks leverde mij rooie oortjes op

Nu Benny haar meest intieme afbeelding gezien had, haar lichaam met een ziel omfloerst, wilde hij haar naakt voor zich hebben.
Ik ga hier niet het hele verhaal vertellen, maar het afstropen van de panty vond ik een euh interessant stukje. Ik las dit boek toen ik een jaar of 18 was, voor mijn eindlijst van het VWO. Ik had net mijn eerste zoen gehad en dit was nog onontgonnen terrein. En dan lees je dus drie bladzijden lang hoe het vrouwelijk geslachtsdeel eruit ziet door een panty heen en hoe het mannelijk lid kloppend… nou ja, u begrijpt het wel.
Die rooie oortjes. Nu lees ik het en denk ik: “Ach ja, wat naïef van mij.” Er zijn inmiddels spannendere stukjes tekst die ik onder ogen heb gekregen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Niek

    Geweldig boek. Als student heb ik het vaker dan een keer gelezen en nu je het zegt! Die scène was best leuk spannend. 🙂

    Antwoord
  2. Irene

    Je maakt me nu nieuwsgierig… #besteltboek :-p

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest