Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 19

door | 11 mei 2014 | Boeken, Overige | 5 reacties

50books, literatuurblogs

50books, literatuurblogsOp 10 maart 2014 werd de tweede boekenquiz in het kader van de Boekenweek uitgezonden door de NTR. Die kun je hier terugzien. In de quiz wordt uiteraard aandacht besteed aan boeken, maar ook aan auteurs.
Er bestaat ook een website, genaamd de Grote Boekenquiz, waar je kennis wordt getest in twintig vragen over auteurs en boeken, debuten en andere boekgerelateerde zaken. De vragen hiervan zijn best lastig, overigens.
Ook de VPRO heeft De grote VPRO Gids literaire boekenquiz. Een quiz die dit jaar voorafgaand aan de boekenweek al voor de twaalfde keer werd gehouden. Volgens mij spreekt vraag twee van deze quiz mijn illustere voorganger van de #50booksvragen, Peter Pellenaar, wel aan. Ik meen dat hij het boek heeft gelezen waar de vraag over gaat. De vragen zijn verder wat mij betreft dusdanig specifiek dat ik ze niet kan beantwoorden. Misschien zegt dit echter meer over mij dan over de quiz zelf.
Ook het leuke spel Triviant heeft een categorie Literatuur in de vragenkaartjes zitten. Daar weet ik iets vaker het antwoord op, gelukkig.
De vraag voor deze week is als volgt:

Heb je wel eens meegedaan met een boekenquiz? Zou je er aan mee willen doen? Waarom wel of niet?

En ja, sorry, dit zijn weer meerdere vragen, maar anders zou je met alleen ja of nee kunnen volstaan en dat vind ik niet leuk. Dus ik lees weer graag jullie uitgebreide antwoorden. Laat een link naar je blog achter in de reacties. Als je suggesties hebt voor een nieuwe vraag dan houd ik me weer van harte aanbevolen!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

 1. Irene

  Oef, wat een moeilijkerd… deze vraag… Ik sla een weekje over. Sowwie…

  Antwoord
  • Martha

   Misschien zijn mijn vragen te moeilijk?

   Antwoord
   • Irene

    Nee, joh, ligt vast bij mij dat ik dit antwoord niet kan geven. 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest