Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 20: notities maken

door | 21 mei 2016 | 50books 2016, Overige | 0 Reacties

Notities over Wat ik weet van Julie Berry

Notities over Wat ik weet van Julie BerryMaak je notities tijdens lezen is de twintigste #50books vraag van Hendrik-Jan van afgelopen week. Daar ga ik een genuanceerd antwoord op geven: soms maak ik notities. Niet altijd, want soms is het niet nodig, bijvoorbeeld bij simpele boeken. Maar bij lastige boeken of dikke pillen doe ik het wel, maar alleen als ik er iets mee moet.
Tijdens mijn studie moest ik best heel veel lezen. Soms meerdere boeken per week voor verschillende vakken. Ik hield toen een boekje bij waarin ik opschreef wie de belangrijkste personages waren, wat er gebeurde (de verhaallijn) en welke interessante passages ik tegenkwam die belangrijk waren voor de verhaalanalyse.
Later is daar een beetje de klad in gekomen. In het maken van notities. Ik las gewoon om te lezen na mijn studie. Ter ontspanning. Ik hoefde geen aantekeningen meer te maken. En toen kwam online leesclub Een perfecte dag voor literatuur.

Ik maak weer notities

En dat is voornamelijk omdat ik een goede recensie wil schrijven. Ik wil citaten gebruiken om mijn mening te onderschrijven en daarom verwijs ik mijn boekje naar pagina’s, plak ik geeltjes bij de pagina’s met een steekwoord waarvan ik denk dat ik het kan gebruiken voor mijn review (ik vouw geen hoekjes van bladzijden om, grr) en zoek ik verbanden binnen en buiten (intertekstualiteit) het boek.
Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest