WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 21

door | 25 mei 2014 | Boeken, Overige | 2 reacties

50books, literatuurblogs

Wat kreeg ik vorige week toch weer een mooie vraag in mijn schoot geworpen van Karin Winters:

  Ja. Wanneer is iets literair? Er waren wat leuke antwoorden ook gekomen van mensen:


Of:

Of:


Of:


Ik leerde op de universiteit dat een boek literatuur was als het je aan het denken zette. Ergens anders las ik dat de literaire canon bestaat uit voornamelijk dode witte mannen en dat deze canon is samengesteld door oude grijze mannen. Als we naar de canon kijken, dan zie je vooral moeilijke boeken erop staan. Maar misschien kunnen wij eens kijken of we de definitie van ‘literair’ kunnen aanscherpen met vraag 21 van #50books:

Wanneer is een boek volgens jou literair?

Laat een reactie achter onder dit blog met een linkje naar jouw verhaal. Ik ben weer heel nieuwsgierig naar jullie antwoorden!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest