Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 23: op een onbewoond eiland

door | 07 juni 2015 | Boeken, Overige | 2 reacties

Het geheim van Ji - Pierre Grimbert

Het geheim van Ji - Pierre GrimbertAl de hele dag denk ik na over de #50booksvraag van Peter voor deze week. En ik ben er, na die dag, nog steeds niet over uit. Het is een lastige vraag, want als je kiest voor de ene, dan moet je anderen laten gaan en heb je dan wel de juiste keuze gemaakt?

De vraag van deze week:

Als je mag kiezen, met welke auteur zou jij dan een week op een onbewoond eiland willen doorbrengen?

Mijn dilemma: ga ik voor een schrijver die ik bewonder en waar ik tegenop kijk? Of ga ik voor een schrijver waar ik helemaal niets mee heb en die ik wil uithoren over zijn kijk op het leven? Of, ga ik voor een schrijfster of voor het oog wil ook wat? Neem ik een Nederlandse schrijver of een buitenlandse auteur?
Die vragen spookten vandaag door mijn hoofd. Ik kijk bijvoorbeeld enorm op tegen Annie M.G. Schmidt. Prachtmens, geweldige schrijfster, maar als mijn informatie klopt, was het geen aardige vrouw. Om dan een week met een feeks op een onbewoond eiland te zitten – dat lijkt me helemaal niets.
Filosoferen met Mulisch, een schrijver waarvoor ik een antipathie heb, dat zie ik ook niet zitten. Ik vermoed dat ik halverwege de week, zo niet eerder, door die ballon met hete lucht heb geprikt en dat Harry dan helemaal niet meer met mij wil praten. Dan is het dus een halve week stil. Lekker gezellig.
Dan zou ik misschien een schrijfster kunnen kiezen als Heleen van Rooijen: dan sla ik twee vliegen in een klap. Een vrouw waar ik niets mee heb. Ik denk dat ik na een dag al klaar ben met haar. Maar misschien heb ik het wel helemaal mis. Dan liever een thrillerschrijfster als Esther Verhoef of Simone van der Vlugt.
En dan de buitenlandse auteurs. De eerste die in mijn hoofd sprong was J.K. Rowling. Het lijkt me interessant om met haar te praten. Maar misschien is Harry Potter wel snel uitgeput als onderwerp.
Dan had ik het nog over het oog dat ook wat wil. De enige auteur die ik er nog een beetje goed vind uitzien, is Arjen Lubach. Maar daar moet ik meer om lachen dan dat ik echt daadwerkelijk geïnteresseerd ben in zijn proza. En ik vraag me af of hij zonder tekstschrijvers ook wel zo grappig is als in Zondag met Lubach.
Nee, ik denk dat ik dat onbewoonde eiland een weekje alleen doe. Lekker geen gedoe aan mijn hoofd. Alleen ik en mijn gedachten en een boek. Welk boek? Ik neem Het geheim van Ji van Pierre Grimbert mee. Dat staat al maanden ongelezen in mijn kast. Dan heb ik daar eindelijk eens tijd voor.
[bol_product_links block_id=”bol_5574b3dab99e6_selected-products” products=”9200000036408791,9200000030698535″ name=”50books” sub_id=”vraag23″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Anna

  Tjemig zeg… maar nu lijkt een week misschien inderdaad wat lang. En wat boeken betreft zou ik toch maar gelijk een koffer meenemen. Lijkt me saai anders in een week een boek lezen 🙂

  Antwoord
  • Martha

   Ja waarschijnlijk zou ik er inderdaad veel meer meenemen. Maar van Peter mocht ik er maar een. Ik denk dat ik dan gewoon opnieuw zou beginnen in hetzelfde boek. Ik ontdek vaak nieuwe dingen als ik boeken herlees. Dus dan is dat niet zo erg ????

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 23: op een onbewoond eiland http://t.co/NySuFGXBOe

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest